Luni, 29 Octombrie 2018 12:27

VIDEO - Crăpături mari în corpul principal al UPG Ploiești, după cutremurul din noaptea de sâmbătă spre duminică

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un cititor a trimis, pe adresa redacției, o filmare realizată în holul corpului I al UPG Ploiești. Clădirea principală a fost afectată de cutremurul de 5,8 grade produs în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Studenții care au mers luni la cursuri au constatat că pardoseala este crăpată, fisurile în anumite locuri fiind destul de mari, cu o diferență de nivel chiar de câțiva milimetri.

Crăpături se văd și pe unii dintre pereți, iar la momentul realizării înregistrării pe jos încă mai erau bucăți din tencuiala care picase în urma seismului.

Telegrama de Prahova a încercat să-i contacteze pe reprezentanții UPG Ploiești, pentru un bilanț al pagubelor înregistrate la nivelul universității, însă purtătorul de cuvânt al instituției ne-a transmis că este într-o ședință și că ne va contacta îndată ce va fi posibil.

Transferul Institutului de Petrol, Gaze şi Geologie (I.P.G.G.) din Bucureşti la Ploiești a început la 15 septembrie 1967. În anul universitar 1967 - 1968, aici și-a început activitatea Institutul de Petrol din Ploieşti, cu un campus organizat într-o locaţie în care trebuia să funcţioneze un liceu economic.

Corpul de clădire în care au apărut fisurile, în urma cutremurul de duminică dimineață, ar fi fost dat în folosință în 1974.

Vom reveni cu punctul de vedere al reprezentanților UPG Ploiești.

UPDATE - Ce spun reprezentanții UPG despre crăpăturile filmate în incinta instituției, după cutremurul din weekend

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.