Luni, 29 Octombrie 2018 15:28

Ce spun reprezentanții UPG despre crăpăturile filmate în incinta instituției, după cutremurul din weekend

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Purtătorul de cuvânt al UPG Ploiești, prof. univ. dr. Anca Dobrinescu, a precizat, luni, pentru Telegrama, că, potrivit celor din departamentul Tehnic al Universității, crăpătura din pardoseală, filmată luni, ar exista acolo de aproximativ 10 ani, doar că acum a ieșit în evidență.

"Acea crăpătură există acolo de vreo 10 ani, chiar așa era și înainte, mi s-a spus, drept dovadă o dungă neagră care poate fi sesizată și care arată că nu s-a format numai cu două zile în urmă. Doar că acum, după cutremurul de acum o zi, este privită cu alți ochi. În anul 2002, exact acel corp al universității a fost consolidat, inclusiv din punct de vedere al structurii, iar anul acesta am depus, pentru obținerea de finanțare din fonduri europene, un proiect exact pentru acest corp. Din documentație a făcut parte și o expertiză tehnică potrivit căreia structura de rezistență nu are nicio problemă. În rest, au existat niște bucăți de tencuială care au căzut, lucruri firești la un asemenea seism. Nu ne-am confruntat, în campus, cu probleme deosebite din cauza cutremurului de ieri dimineață", a declarat aceasta.

Citiți și:  VIDEO - Crăpături mari în corpul principal al UPG Ploiești, după cutremurul din noaptea de sâmbătă spre duminică

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.