Marți, 30 Octombrie 2018 15:38

VIDEO | Pregătiri pentru deszăpezire. Vezi ce au decis azi autorităţile din Prahova!

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prefectura Prahova a convocat, marţi, o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în care a fost aprobat planul de intervenţie pentru sezonul rece, plan în care sunt angrenate nu mai puţin de 31 de instituţii publice. Totodată, autorităţile au analizat şi situaţia stocurile de materiale antiderapante şi a contractelor de deszăpezire încheiate pentru drumurile locale, judeţene şi naţionale, sfătuind operatorii să suplimenteze aceste stocuri şi să se aprovizioneze de pe acum, cât încă nu s-au format cozi de camioane la saline.

Prefectul de Prahova, Mădălina Lupea, şi preşedintele Consiliului Judeţean, Bogdan Toader, au organizat o conferinţă de presă în care au prezentat principalele măsuri luate în CJSU. Prefectul a discutat şi despre atribuţiile pe care la au în sezonul rece instituţiile publice, de la cele evidente, cum ar fi Poliţia Rutieră sau Secţia Drumuri Naţionale, şi până la cele mai puţin vizibile în public, cum sunt Direcţia de Sănătate, care urmăreşte stocurile de materiale din spitale şi ţine evidenţa gravidelor sau a persoanelor care au nevoie de dializă, sau Inspectoratul Şcolar Judeţean. Referitor la această structură deconcentrată, autorităţile au amintit că ISJ poate decide singur, punctual, dacă se impune închiderea unei unităţi de învăţământ din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, precizând că în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se iau doar decizii care vizează situaţia generală în întregul judeţ. Referitor la materialele antiderapante, Mădălina Lupea a anunţat că, în acest moment, pentru drumurile naţionale sunt disponibile peste 3.400 de tone de sare şi patru tone de clorură de calciu, suficiente pentru intervenţii pe timp de o săptămână în cazul unor căderi masive, pentru drumurile judeţene sunt peste 50.000 de tone de nisip şi sare, iar pentru drumurile locale există peste 6.600 de tone de nisip şi 1.500 de sare. Totodată, primăriile din Prahova au comunicat că există 45 de contracte semnate pentru deszăpezire, iar alte 44 de localităţi se află în procedură de contractare. Separat, 52 de primării au anunţat că au şi utilaje proprii pentru deszăpezire. Vezi mai jos VIDEO cu declaraţia detaliată oferită de prefectul de Prahova!

La rândul său, preşedintele CJ Prahova, Bogdan Toader, a anunţat că se vor menţine reglementările privind gradul de viabilitate al şoselelor din subordinea instituţiei, prin care drumurile sunt împărţite în patru categorii, de la cele mai importante, pe care trebuie intervenit cu prioritate, şi până la cele care se închid complet pe perioada iernii şi nu trebuie deszăpezite. Totodată, el a dat asigurări că există contracte în vigoare, în baza unor acorduri-cadru licitate anul trecut, pentru toate sectoarele de drumuri judeţene. Vezi mai jos VIDEO cu declaraţia integrală!

Preşedintele Consiliului Judeţean a precizat totodată că drumarii s-au aprovizionat din timp cu materiale antiderapante şi că, aici, ponderea de nisip va fi mai mare decât cea de sare, tocmai pentru protejarea asfaltului. 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.