Joi, 01 Noiembrie 2018 13:02

E OFICIAL! De azi, căruţele sunt interzise în Ploieşti, la fel şi căruţurile cu deşeuri

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La câteva luni de la anunţare, timp în care a fost lăsat în dezbatere publică, proiectul de interzicere totală a căruţelor în Ploieşti a fost aprobat miercuri de Consiliul Local. Vestea vine în condiţiile în care, oricum, Codul rutier interzicea aceste vehicule pe drumurile din municipiile reşedinţă de judeţ, însă proiectul administraţiei ploieştene vine în plus cu amenzi aspre, nu doar pentru căruţaşi, ci şi pentru cei care transportă deşeuri cu atelaje trase sau împinse cu mâna, şi stabileşte şi condiţiile în care pot fi confiscate aceste atelaje.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat miercuri, de Consiliul Local, forul legislativ al municipiului. Aleşii ploieşteni au revenit, totuşi, asupra documentlui la scurt timp de la aprobare, după ce şi-au dat seama că omiseseră să stabilească şi data de la care interdicţia intră în vigoare. După o propunere pentru 1 decembrie, consilierii s-au hotărât până la urma ca proiectul, cu tot cu sancţiuni, să se aplice încă de la 1 noiembrie 2018, după ce reprezentanţii Poliţiei Locale şi cei ai SGU au dat asigurări că au stabilit condiţiile de colaborare pentru ridicarea căruţelor sau căruţurilor. Altfel spus, începând de astăzi, căruţele nu mai au voie în Ploieşti, iar cei care vor fi prinşi riscă amenzi de până la 1.000 de lei. Mai mult, cei care vor folosi căruţe sau căruţuri pentru transportul de deşeuri riscă o sancţiune contravenţională de până la 1.500 de lei, plus confiscarea vehiculului.

MAI MULTE DETALII AICI:

Proiectul de INTERZICERE a căruţelor în Ploieşti a fost publicat pe site-ul Primăriei. Vezi ce sancţiuni sunt propuse!

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu unanimitate de voturi de Consiliul Local Ploieşti. Această interdicţie vine în ciuda faptului că, la momentul aflării despre această intenţie, mai mulţi căruţaşi care trăiesc în cartierele periferice ale municipiului au protestat în faţa Primăriei şi au avertizat că ar fi lăsaţi fără sursele de venit din care îşi întreţineau familiile.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.