Marți, 25 Martie 2014 06:07

CÂMPINA. Florin Anghel rămâne fără terenurile de la Primărie

Scris de  Diana Frîncu
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Firma controlată de familia lui Florin Anghel, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, riscă să piardă mai multe terenuri primite în concesiune de la Primăria Câmpina în urmă cu mai mulţi ani. Subiectul naşte discuţii aprinse la nivelul administraţiei locale.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, Florin Anghel, a intrat în dizgraţia autorităţilor locale de la Câmpina, de când nu mai conduce destinele judeţului. Un proiect de hotărâre, aflat pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local Câmpina, are în vedere rezilierea contractului semnat între administraţia locală şi SC Fibec SA, societate administrată de familia Anghel, în urma căruia concesionarul va râmâne fără terenurile situate în strada Pictor N. Grigorescu (drumul ce duce spre Gara Câmpina). Este vorba despre două parcele de pământ în suprafaţă totală de 4.408 metri pătraţi, acolo unde Fibec SA ar fi trebuit să facă lucrări de extindere şi modernizare a Clubului As.

Cele două terenuri, unul în suprafaţă de 2.626 mp, iar cel de-al doilea de 1.782 mp, aflate în imediata apropiere a terenurilor de tenis, pe marginea lacului Curiacul, au fost concesionate prin licitaţie publică deschisă în anul 2001 societăţii Fibec SA, administrată de familia fostului preşedinte al CJ Prahova. Conform prevederilor contractului, SC Fibec SA ar fi trebuit să înceapă lucrările pe terenurile primite de la Primăria Câmpina în cel mult un an de la data semnării actului de concesionare, doar că acest lucru nu s-a întâmplat. Conform legii, în caz de încălcare a acestei obligaţii, concesionarea îşi pierde valabilitatea, iar administraţia locală şi-a adus aminte abia acum, la 13 ani de la semnarea contractului, că Fibec SA nu a respectat prevederile contractuale.

Astfel, în şedinţa ordinară de joi, 27 martie, consilierii vor dezbate proiectul de hotărâre privind constatarea rezilierii contractului de concesiune a terenurilor din strada Pictor N. Grigorescu. Nu este decât o formalitate, pentru că pe aceste terenuri au început deja lucrările pentru amenajarea unui parc public. Pe de altă parte, printr-o notificare transmisă de Primăria municipiului Câmpina s-a comunicat către S.C. Fibec S.A. faptul că în termen de 30 de zile de la primirea acesteia, terenul în suprafaţă de 2.626 mp, care face obiectul contractului de concesiune, revine de deplin drept în folosinţa autorităţii locale ca urmare a neîndeplinirii obligaţiilor contractuale de către concesionar, acest teren fiind inclus într-un proiect de interes public, aprobat prin hotărâre a Consiliului Local, respectiv „Amenajare Lac Curiacul”.

Surse din cadrul Primăriei Câmpina au declarat pentru „Telegrama” că administaţia locală ar fi uitat complet despre faptul că terenurile de lângă lacul Curiacu au fost concesionate societăţii Fibec, aceasta fiind explicaţia pentru care nu au reziliat la timp contractul. S-au lovit de această problemă atunci când societatea Floricon a început lucrările de modernizare a zonei, moment în care reprezentanţii Fibec SA au atras atenţia Primăriei că terenul este concesionat.

Fostul preşedinte CJ şi deputat de Prahova nu a putut fi contactat pentru a ne prezenta un punct de vedere pe această temă.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.