Joi, 12 Octombrie 2017 15:02

Trei candidaţi înscrişi în cursă pentru şefia RASP Ploieşti

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Trei candidaţi s-au înscris în concursul pentru ocuparea postului de director al RASP. Este vorba de Raul Petrescu, fost viceprimar, Vasile Ionescu, actualul director interimar şi Adrian Anghel, salariat în cadrul regiei.

Cei trei candidaţi trebuie să depună proiectul de management, luni, 16 octombrie într-un plic sigilat la registratura RASP. Urmează ca marţi, 17 octombrie, să aibă loc prima probă a concursului, cea a interviului şi a prezentării proiectelor. Cei care iau peste nota 7 merg în etapa următoare. Etapa a doua va fi stabilită  de către Consiliul de Administraţie.

Regia Autonomă de Servicii Publice, serviciu al municipalităţii, nu mai are director de aproape 2 ani. Ultimul director a fost Radu Brânzei, revocat din funcţie de CA-ul regiei, în noiembrie 2015 sub motivul unor neînţelegeri cu salariaţii.

Înainte de Radu Brânzei postul a fost ocupat de Vasile Nacu, şi el revocat din funcţie cu un an mai devreme ( octombrie 2014). Lui Nacu i s-au imputat anumite nereguli precum tăinuirea unor adrese de la ANAF privind o poprire pe salariu şi angajarea regiei într-un contract cu o companie de telefonie mobilă fără a avea avizul departamentului juridic şi de achiziţii.

În septembrie 2016 a mai fost organizat un concurs pentru ocuparea funcţiei de director dar niciunul din cei 6 candidaţi nu a luat notă de trecere (7.00). Fostul director, Vasile Nacu a obţinut 5,75.

Organizarea unui nou concurs în acel an a fost amânată deoarece s-a modificat legislaţia prin  publicarea normelor metodologice ale noii legi 111/2016 care modifică radical OUG 109/2011 privind guvernanţa corporatistă a întreprinderilor publice.  

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.