Marți, 14 Noiembrie 2017 11:29

VIDEO | Care vor fi proiectele prioritare ale Primăriei Ploieşti în 2018

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Autorităţile ploieştene au început discuţiile pentru pregătirea bugetului şi a listei de investiţii pe 2018, luând în calcul câteva proiecte de modernizare majore, chit că unele dintre acestea sunt condiţionate de atragerea unor finanţări de la Uniunea Europeană.

După un 2017 sărac în investiţii, conducerea Primăriei Ploieşti încearcă o prioritizare a proiectelor de modernizare. Autorităţile s-au reunit luni într-o şedinţă, discutând despre principalele obiective de investiţii care ar putea fi lansate în următoarea perioadă, inclusiv în perioada de o lună şi jumătate rămasă din acest an.

Viceprimarul municipiului Ploieşti, Cristian Ganea, a declarat pentru "Telegrama" că se lucrează la documentaţie pentru mai multe obiective de investiţii şi că autorităţile fac în aceste zile o estimare a costurilor de execuţie şi o prioritizare a proiectelor. Pe lista luată în discuţie se află construirea unui nou pod lângă Gara de Sud, în locul aşa-zisului pod de lemn, asigurarea unei noi legături rutiere între Gara de Vest şi Gara de Sud, prin prelungirea străzii Libertăţii şi lărgirea străzii Depoului, reconfigurarea ieşirii din zona Podul Înalt şi lărgirea la patru benzi a pasajului de aici, introducerea canalizării în cartierele mărginaşe şi refacerea podurilor pietonale peste Dâmbu de pe strada Apelor. Pentru unele dintre acestea, cum ar fi străpungerea vest-sud şi reconfigurarea de la Podul Înalt, Primăria Ploieşti speră să obţină fonduri europene. Alte proiecte, cum sunt cele pentru canalizări, fuseseră propuse pentru finanţare de la Ministerul Dezvoltării, însă Ploieştiul n-a primit fonduri la alocarea făcută în acest an pentru perioada 2017-2020. Judecând după investiţiile făcute în ultimii doi ani de municipalitate, sunt şanse minime ca toate aceste proiecte discutate în această perioadă să intre prea curând în execuţie, acesta fiind, foarte probabil, şi motivul pentru care se discută despre o prioritizare a lor.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.