Miercuri, 06 Decembrie 2017 13:52

CNAIR a semnat contractul pentru realizarea centurii ocolitoare a orașului Comarnic. Când trebuie să fie gata

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Compania Națională de Administrare, a semnat Contractul de proiectare și execuție pentru obiectivul "Varianta de Ocolire Comarnic, km 0+000 - km 2+850". Acesta a fost încheiat cu Asocierea Next Level Europe SRL - Eurostrade SRL - Gromo Societa di Ingegneria - Societa a Responsabilita Limitata Semplificata.
Potrivit reprezentanților CNAIR, valoarea lucrării se ridică la 17.043.587,58 de lei, proiectul presupunând o perioadă de trei luni pentru proiectare, patru luni pentru execuție și 24 de luni perioadă de notificare a defecțiunilor. Dacă termenele anunțate de Companie vor fi respectate, anul viitor, pe vremea aceasta, zona Comarnic ar trebui să dispară de pe harta punctelor negre de pe DN 1, unde ambuteiajele au devenit un lucru la ordinea zilei.
"Având în vedere faptul că pe DN 1, sectorul ce leagă Bucureștiul de Brașov, intensitatea traficului este în continuă creștere, CNAIR SA a demarat realizarea variantei de ocolire a orașului Comarnic necesară pentru creșterea capacității de trafic pe tronsonul aflat pe Valea Prahovei" au explicat reprezentanții Companiei.
Pe DN 1, în dreptul localității Comarnic, DN 1 are doar o bandă pe sens și este traversat de mai multe treceri de pietoni. Din această cauză, aici se formează blocaje aproape zilnic, chiar și în condiții de trafic normal, ca să nu mai vorbim despre coloanele kilometrice din perioadele de vârf.
Nu este singura lucrare așteptată cu mare interes de către toți cei nevoiți să dea testul nervilor, în trafic, pentru a ajunge pe Valea Prahovei. Planurile prevăd și o centură ocolitoare pentru stațiunea Bușteni, unde există aceeași problemă, ce duce frecvent la blocaje în trafic.
De asemenea, discuții mai nou se referă și la o centură ocolitoare pentru municipiul Câmpina.
Într-un interviu acordat în primăvara acestui an, pentru Adevărul, președintele CJ Prahova, Bogdan Toader, acesta detalia traseul viitoarei centuri de la Comarnic și problemele pe care le-ar putea întâmpina acest proiect. " În dreptul complexului comercial Mega Image de la intrare în Comarnic se face o stradă la stânga. Pornind de aici, centura va merge exact paralel cu râul Prahova şi va traversa calea ferată printr-un pasaj suprateran, exact la ieşire din oraş, unde se va uni din nou cu DN1. Ieşirea înapoi în DN1 este partea cel mai greu de construit. La Comarnic am întâmpinat problema realizării unui sens giratoriu care va trebui realizat la intrare aspre Mega Image. Ni s-a spus că există riscul unei aglomerări, pentru că aici, din cartierul Ghioşeşti, aflat pe partea dreaptă a DN1, coboară toată lumea. Le-am explicat celor de la Comarnic că nu va exista această problemă, şi în plus o să se aleagă cu un drum gratis, făcut de CNADNR care la un moment dat, când se va face autostrada, le va da posibilitatea să închidă centrul oraşului pentru două zile de festival, de exemplu, iar avantajele sunt cu mult mai multe. I-am întrebat: Care este dezavantajul vostru? Vă veţi trezi la un moment dat că veţi avea trei variante de a ieşi din Comarnic, autostrada, DN1 şi centura ocolitoare. Pentru traficul greu va fi foarte benefic", a declarat Bogdan Toader, pentru sursa citată.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.