Miercuri, 06 Decembrie 2017 16:32

Până la urmă TCE nu mai primeşte 6,6 milioane de lei, ci numai 4,6 milioane şi fără TVA

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aleşii locali au votat din nou un proiect de subvenţionare a TCE-ului cu o sumă mai mică. De fapt, este o reluare modificată a proiectului mai vechi, adoptat pe 1 septembrie, care nu a fost pus în aplicare de executivul municipalităţii din cauza lipsei de viză CFP a Direcţiei Economice. De data aceasta proiectul a fost modificat drastic: Suma a scăzut de la 6,6 milioane, plus TVA, la 4,6 milioane fără aplicare de TVA. Proiectul nu are însă viza Direcţiei Ecobomice.

În septembrie, Consiliul Local aprobase acordarea unei sume de 6,6 milioane de lei către TCE, plus TVA (7,8 milioane cu TVA), destinată acoperirii diferenţei dintre venituri şi cheltuieli înregistrate de societatea de transport la finalul anului 2016.

Conducerea TCE arată acum că a făcut o reevaluare a pierderilor pe anul 2016 şi a descoperit că acestea nu mai sunt aşa de mari, astfel că reduce cu 1,9 milioane de lei din suma solicitată Consiliului Local Ploieşti.

Ce spune proiectul

În expunerea de motive asumată de TCE se arată că se diminuează diferenţa dintre cheltuielile înregistrate şi veniturile încasate în anul 2016, aşa cum a fost stabilită prin expertiza contabilă extrajudiciară întocmită de S.C. PRIM-AUDIT S.R.L. Bucuresti, în data de 07.06.2017, cu suma de 1.967.057 lei, se impune modificarea H.C.L. 320 / 01.09.2017, în sensul că se va achita către S.C. TCE S.A. suma de 4.655.572 lei.

În raportul de specialitate se arată că se diminuează cu suma de 1.967.057 lei, reprezentând diferenţa dintre BVC (bugetul de venituri şi cheltuieli) pe anul 2016.

Raportul juridic ataşat proiectului se arată că „ulterior adoptării acestei hotărâri, a fost reanalizat modul de calcul al contravalorii diferenţei între venituri şi cheltuieli, fiind făcută aprecierea potrivit căreia se impune diminuarea sumei a cărei plată a fost aprobată iniţial. Precizez faptul că în ceea ce priveşte cuantumul sumei datorate, Direcţia Economică îşi va exprima punctul de vedere, Direcţia Administraţie Publică, Juridic Contencios, Achiziţii Publice, Contracte, având competenţa de a analiza numai legalitatea acordării dreptului, nu şi întinderea acestuia“.

Aleşii social-democraţi s-au interesat dacă Direcţia Economică va aviza acest proiect, chestiune pe care directorul economic a scăldat-o şi a aruncat mingea în terenul primarului, spunând că „în lipsa vizei CFP primarul poate să semneze pe propria răspundere acest proiect“.

„Există o procedură pe care o vom respecta. Aştept viza CFP şi vedem după. Legal se poate asuma dacă refuzul de viză este neîntemeiat“, a răspuns primarul Adrian Dobre.

Acesta a precizat că dată fiind situaţia financiară gravă a TCE-ului, ar fi deja un contract semnat între Primărie şi Pricewaterhousecoopers (PwC) pentru efectuarea unui audit extern la această societate.

La finalul unei discuţii de aproape o oră jumătate, aleşii locali au votat în unanimitate proiectul.

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.