Luni, 15 Ianuarie 2018 05:00

Trei firme au preluat deszăpezirea în 4 sectoare din Prahova, după insolvența contractantului

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Intrarea în insolvență a SC Integral Beton la finalul anului trecut, una dintre firmele contractate de Consiliul Județean pentru deszăpezirea drumurilor în patru sectoare din Prahova, nu va duce la un blocaj de activitate. Trei societăți, (S.C. DA Infrastructură București; Sc Coni SRL; SC Adinol SRL) au preluat prin cesiune contractele firmei insolvente, o parte din angajați și din utilaje.

SC Integral Beton câștigase contractele pentru sectoarele 1 (sud-vest), 6 (nord), 7 (nord-vest) și 8 (vest). În total, acestea aveau o valoare de aproape 11 milioane de lei, fără TVA, și erau valabile trei ani, inclusiv în iarna 2018-2019.

O insolvență ciudată

Firma Integral Beton Prest SRL din Poiana Câmpina avea un contract „beton“ cu Consiliul Județean și totuși nu a reușit să reziste.  La finalul lunii noiembrie 2017, reprezentanții societății anunțau CJ-ul că vor să își subcontracteze lucrările de deszăpezire. Ulterior s-a aflat că firma a intrat în procedură de insolvență și nu mai poate duce la capăt lucrări de amploare.

Contract de 6,3 milioane de euro, pe trei ani

Consiliul Judeţean a semnat la începutul lunii decembrie 2016 toate contractele pentru prestarea serviciului de deszăpezire pe toate cele opt zone de acţiune în care a fost împărţită Prahova. Suma contractelor se ridica la o valoare record de 28.571.608 lei fără TVA (6.3 milioane euro), ele fiind atribuite astfel:

Lotul I sau Zona 1 în partea de sud-vest a judeţului - SC Integral Beton Prest SRL, 2.939.716 lei fără TVA;

Lotul II, în partea de sud a judeţului, la limita cu judeţul Ilfov - SC Roni Civil Interoute SRL, 3.857.793 lei, fără TVA;

Lotul III, în partea de sud-est a judeţului - SC Roni Civil Interoute SRL, 3.217.969 lei, fără TVA;

Lotul IV, în partea  de est a judeţului - SC Strabenbau Logistic SRL, 5.732.908 lei, fără TVA (aceasta este considerată și cea mai complicată zonă, iar anul trecut era să rămână fără operator deoarece nimeni nu dorea să acționeze pe drumurile din acest lot);

Lotul V, în partea  de nord-est a judeţului - SC Roni Civil Interoute SRL,  4.794.747 lei, fără TVA;

Lotul VI, în partea de nord a judeţului - SC Integral Beton Prest SRL, 3.170.479 lei, fără TVA;

Lotul VII, în partea de nord-vest a judeţului -  SC Integral Beton Prest SRL, 2.280.655 lei, fără TVA;

Lotul VIII, în partea de vest a judeţului - SC Integral Beton Prest SRL, 2.577.346 lei, fără TVA.

Reţeaua de drumuri judeţene din Prahova cuprinde 71 de şosele, cu o lungime însumată de aproape 1.147 de kilometri. Dintre acestea, 28 de tronsoane se află în administrarea municipiilor şi oraşelor pe zonele de intravilan, totalizând aproape 129 de kilometri. Dintre cele rămase efectiv în grija CJ Prahova, sectoarele de drumuri judeţene necesare a fi întreţinute pe timp de iarnă totalizează 930 kilometri, celelalte tronsoane fiind închise în sezonul rece, potrivit informaţiilor prezentate de autorităţile prahovene.

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.