Marți, 13 Februarie 2018 15:54

Indicatoare noi cu "oprirea interzisă" pe mai multe artere de circulaţie din Ploieşti

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Autorităţile ploieştene propun noi măsuri privind sancţionarea şoferilor indisciplinaţi, în cadrul unei politici mai ample menite să descurajeze opririle neregulamentare şi să aducă venituri mai mari la SGU, societatea care administrează parcările cu plată din zonele aglomerate ale municipiului. La solicitarea Poliţiei Locale, în şedinţa de astăzi a comisiei municipale pentru mobilitate şi siguranţa traficului s-au discutat mai multe propuneri de amplasare a unor indicatoare cu "oprirea interzisă" şi a unor plăcuţe care avertizează conducătorii auto că maşinile lăsate neregulamentar le-ar putea fi ridicate de echipajele Servicii de Gospodărire Urbană.

Potrivit ordinii de zi a şedinţei de astăzi a comisiei municipale, au fost supuse aprobării trei proiecte privind instalarea de indicatoare rutiere şi unul pentru plăcuţele de avertizare, iar alte două situaţii au fost analizate la secţiunea "Diverse" de la finalul şedinţei. Directorul adjunct al Poliţiei Locale Ploieşti, Adrian Vaida, a explicat înainte de intrarea la discuţii că propunerile au fost făcute pentru fluidizarea traficului rutier în zonele din apropierea centrului oraşului.

Astfel, autorităţile ploieştene au solicitat aprobarea comisiei, din care mai fac parte, printre alţii, reprezentanţi ai Poliţiei Rutiere şi Jandarmeriei, pentru instalarea unor indicatoare care interzic staţionarea şi oprirea autovehiculelor pe strada Veronica Micle, în apropiere de staţia de transport public dinspre Gara de Sud. Următoarele proiecte au vizat instalarea unor indicatoare identice pe strada dintre Şcoala "Sf. Vasile" şi cofetăria Delice, la solicitarea unui ploieştean din zonă, respectiv pe Intrarea Speranţei, la solicitarea unei unităţi de cult. De asemenea, au mai fost analizate două propuneri de acest gen, pe strada Romană nr. 92, respectiv pe strada Cuza Vodă, pe sensul de mers dinspre Cantacuzino spre Vasile Lupu, pentru a evita oprirea sau staţionarea autoturismelor în cele două zone. De asemenea, comisia a discutat astăzi şi un proiect privind amplasarea, în completarea indicatoarelor existente, a zece plăcuţe care să-i avertizeze pe şoferi că maşinile oprite neregulamentar ar putea fi ridicate de SGU, pe străzile Cuza Vodă, Vlad Ţepeş şi Basarabi.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.