Marți, 13 Martie 2018 14:45

S-a finalizat extinderea cimitirului Mihai Bravu. Primăria Ploieşti anunţă penalităţi pentru constructor

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Confruntată, de cel puţin trei ani, cu o criză de locuri de veci, care a determinat inclusiv o politică mult mai severă faţă de urmaşii care nu achită contribuţiile anuale, administraţia ploieşteană anunţă că s-au încheiat lucrările de extindere a cimitirului Mihai Bravu, ceea ce ar trebui să asigure suficiente locuri astfel încât să nu mai apară probleme în următorii ani. Contractul de execuţie în sine este unul controversat, demarat foarte târziu de municipalitate, la vreo doi ani după aprobarea din Consiliul Local, şi finalizat în aceeaşi notă, tot cu întârzieri mari, de data asta puse pe seama constructorului. Primarul Adrian Dobre a anunţat că societatea care a executat lucrările a primit penalităţi severe.

Contractul a avut drept scop extinderea cimitirului, pe un teren învecinat, deţinut de municipalitate, lucrările vizând, în linii mari, împrejmuirea acestei suprafeţe şi amenajarea noilor alei. În urma acestei investiţii, cimitirul va avea 1.000 de locuri în plus, anunţau autorităţile ploieştene în toamna lui 2016, în momentul semnării contractului.

Lucrările s-au încheiat de curând, mai târziu decât fusese prevăzut, iar recepţia încă nu a fost semnată, au anunţat autorităţile locale. Din acest motiv, primarul municipiului, Adrian Dobre, a declarat că firma executantă a primit penalităţi de întârziere, care ar fi depăşit deja 20% din valoarea totală a lucrărilor, la un calcul rapid.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.