Marți, 13 Martie 2018 15:35

Ploieştiul va avea o strategie pentru termoficare, primul pas pentru atragerea de fonduri europene

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conducerea Primăriei Ploieşti a anunţat că a semnat, după mai multe încercări eşuate, un contract pentru elaborarea unei strategii în domeniul termoficării, document care ar trebui să analizeze stadiul actual al sistemului şi să propună, în teorie, variante de proiecte de dezvoltare, investiţiile necesare, eventuale surse de cogenerare a energiei termice şi posibilităţi de atragere a fondurilor europene. De altfel, existenţa unei astfel de strategii este crucială pentru obţinerea unei finanţări externe, a afirmat primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, care s-a plâns că predecesorii săi n-au avut inspiraţia să comande mai devreme un studiu de acest gen.

Conform explicaţiilor edilului, lipsa acestei strategii a amânat cu câţiva ani încercările autorităţilor de a moderniza sistemul de termoficare din fonduri europene, aceeaşi problemă fiind evidenţiată şi în cazul sistemului de semaforizare, un alt domeniu unde autorităţile doresc finanţare UE şi unde anunţă că se lucrează acum la documentaţia tehnică. Revenind la termoficare, municipalitatea a anunţat acum semnarea contractului pentru elaborarea acestei strategii, după mai multe încercări eşuate de a găsi o firmă interesată. "Pentru că nu au fost doritori, am fost nevoiţi să majorăm suma alocată, ajungând până la valoarea de 400.000 de lei. Sunt şanse să aplicăm pentru o finanţare prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, însă pentru orice proiect european este nevoie să avem mai întâi o strategie aprobată", a declarat Adrian Dobre, primarul municipiului Ploieşti.

Despre această strategie se discută de circa un an la nivelul Primăriei, instituţia primind şi sprijinul Consiliului Judeţean Prahova. În prima variantă, ambele instituţii conveniseră să contribuie cu câte 150.000 de lei.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.