Marți, 13 Martie 2018 15:58

De ce a plecat primarul Dobre în vizită la Comisia Europeană?!

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primarul Ploieştiului Adrian Dobre a plecat la Strasbourg şi Bruxelles pentru a discuta cu reprezentanţii Comisiei Europene asupra posibilităţii de atragere de fonduri europene în mod direct, fără intermediari.

De data aceasta noutatatea este reprezentată de faptul că primarul va discuta direct cu executivul Uniunii Europene asupra unor programe de dezvoltare care ar putea fi finanţate direct de Bruxelles fără a fi intermediate de autorităţile centrale româneşti.

Nu este niciun secret faptul că absorbţia lentă de fonduri europene erste cauzată de lentoarea cu care se mişcă autorităţile de la Bucureşti (Ministerul Dezvoltării/MDRAP) şi Agenţiile Regionale de Dezvoltare (un fel de al doilea filtru şi organizator al investiţiilor în unele cazuri). În plus statul român are o legislaţie mult mai stufoasă şi restrictivă decât cea europeană privind acordarea acestor fonduri şi avizarea unor proiecte ce ar putea căpăta finanţare.

Ca atare, există posibilitatea mai puţin cunoscută de către primarii din ţară de a putea contracta fonduri comunitare pentru proiectele lor de dezvoltare mult mai simplu şi fără intermediari birocratici şi greoi.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.