Marți, 13 Martie 2018 15:49

Verificări de la Ministerul Dezvoltării la proiectele europene încheiate la Ploieşti, inclusiv Hipodromul şi Parcul Municipal | VIDEO

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Proiectele europene derulate de Primăria Ploieşti în ultimii ani fac obiectul unui nou control desfăşurat în această perioadă. Reprezentanţii Ministerului Dezvoltării au venit astăzi în Palatul Administrativ, pentru discuţii cu autorităţile, anunţând că în următoarele zile vor face vizite pe teren la aceste obiective de investiţii. Verificările nu sunt neapărat de speriat, o spun atât autorităţile ploieştene, cât şi reprezentanţii ministerului, care precizează că astfel de vizite se fac an de an în perioada post-implementare şi că Ploieştiul, poate spre surprinderea multora, e de lăudat pentru proiectele finalizate, chit că 11 dintre ele s-au încheiat cu mult după termenul iniţial. Cu prilejul acestei vizite, autorităţile au avut şi ocazia să lămurească unele neînţelegeri, cum ar fi posibilitatea organizării unor evenimente la Parcul Municipal Vest sau cea de deschidere a unor chioşcuri aici cu apă, sucuri şi gustări.

"Este vorba despre o vizită în teren, o vizită care se face şi la obiectivele finalizate - Hipodrom, Centru de Excelenţă, Parcul Municipal, tramvaie, absolut toate proiectele - şi se continuă şi în birou. Deocamdată, concluziile sunt bune, unităţile de implementare a proiectelor au fost felicitate pentru activitatea desfăşurată şi au fost date exemple şi în alte instituţii", ne-a declarat Cristian Ganea, viceprimarul municipiului Ploieşti.

Reprezentantul Ministerului Dezvoltzării prezent la discuţii astăzi a precizat că aceste UIP-uri sunt de lăudat şi că depăşirea termenului de 31 decembrie 2015 era cumva inevitabilă pentru multe obiective de investiţii, în contextul în care multe dintre contractele de finanţare şi apoi cele de execuţie au fost semnate abia prin vara şi toamna lui 2014 sau chiar în 2015. Această vizită le-a oferit reprezentanţilor Primăriei ocazia să afle poziţia oficială a autorităţii de management din minister cu privire la posibilitatea obţinerii unor venituri suplimentare la Parcul Municipal Vest, răspunsul fiind că timp de cinci ani după inaugurare nu pot să fie desfăşurate activităţi economice permanente, adică nu pot fi instalate nici chioşcuri, chiar dacă în parc nu există surse de apă potabilă. În schimb, sunt permise acţiuni punctuale, inclusiv concerte, concursuri sau festivaluri gastronomice, totodată fiind permisă şi amplasarea unor automate de băuturi, cu condiţia ca parcul să nu iasă pe profit din această activitate şi recomandarea găsirii unei variante de barter, în care spre exemplu, firma care aduce băuturile să plătească "în natură", prin efectuarea unor lucrări de întreţinere pe cele 54 de hectare.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.