Marți, 15 Mai 2018 15:54

Contractul pentru centura Comarnic a fost reziliat

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Contractul pentru realizarea centurii Comarnic a fost reziliat, după ce asocierea de firme care a câştigat licitaţia nu a depus scrisoarea de garanţie bancară, aşa cum prevede legea.  Totodată, a fost anulată şi procedura de licitaţie pentru construirea variantei Buşteni, anunță Digi 24. Constructorii câștigători ai licitațiilor au fost desemnați în primăvara anului trecut. În cazul centurii Bușteni, câștigătoare a licitației a fost desemnată firma Alpenside. Aceasta are acționar un offshore cipriot care, la rândul lui, este deținut de acționari ascunși.

Citiți și:  CNAIR a semnat contractul pentru realizarea centurii ocolitoare a orașului Comarnic. Când trebuie să fie gata

Licitaţiile pentru realizarea centurilor Comarnic şi Buşteni au fost lansate în 2015, iar acum singurul alternativă pentru fluidizarea circulaţiei pe DN 1 Valea Prahovei rămâne construirea Autostrăzii Comarnic – Braşov.

Rezilierea centurii Comarnic vine in contextul în care comisarul european Corina Crețu recomanda Ministerului Transporturilor să dezvolte o listă de proiecte de infrastructură finanțate din fonduri europene, pentru a fi derulate în următorii ani, printre care și Comarnic Brașov.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.