Miercuri, 16 Mai 2018 14:38

Suspiciuni privind furtul de combustibil şi orele suplimentare la TCE Ploieşti. PSD şi ALDE îi cer primarului o anchetă

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Grupul PSD-ALDE din Consiliul Local Ploieşti a transmis un comunicat de presă în care îi solicită primarului Adrian Dobre demararea unor verificări la societatea de transport public a municipalităţii, TCE. Aleşii locali susţin că există suspiciuni cu privire la anumite nereguli, unele inclusiv de natură penale, discutând despre furt de combustibil sau probleme la calcularea orelor suplimentare ale şoferilor TCE. În replică, reprezentanţii societăţii spun că au luat deja măsuri atât pentru reducerea consumului de combustibil, cât şi pentru sancţionarea celor care au fost prinşi sustrăgând motorină.

Reprezentanţii PSD-ALDE invocă unele înregistrări apărute zilele acestea în mass-media. Pe lângă verificări, ei au solicitat şi amânarea dezbaterii cu privire la bugetul TCE pe 2018, ceea ce ar putea prelungi criza financiară a operatorului. "PSD  și  ALDE Ploiești solicită primarului Adrian Dobre demararea unei anchete de urgență pentru a verifica informațiile apărute în mass media locală, informații potrivit cărora la TCE Ploiești continuă furturile de combustibil și de alte materiale care pot fi valorificate. Consideram ca înregistrările audio publicate în presa prahoveană dau dreptul și, în același timp, obligă primarul municipiului Ploiești  să  sesizeze organele de urmărire penală pentru ca cei care au organizat și condus această rețea să ajungă în fața justiției. De asemenea, solicităm amânarea oricărei discuții despre bugetul TCE Ploiești până la soluționarea anchetei și la rezolvarea problemelor interne ale societății care asigură transportul public al ploieștenilor. Domnule primar Adrian Florin Dobre, a venit momentul ca TCE Ploiești să nu mai fie o gaură neagră a bugetului local, situația prezentată în înregistrările audio fiind jignitoare la adresa ploieștenilor plătitori de taxe și impozite.  Ei, ploieștenii, merită o conducere care să  asigure cheltuirea cu justețe a banului public și care să promoveze o activitate eficientă, în conformitate cu dispozițiile legale și cu cerințele locuitorilor municipiului Ploiești. Ați solicitat controlul exclusiv al firmei de transport local din partea PNL Ploiești și am fost de acord cu dumneavoastră. Însă, în loc de rezolvarea problemelor de la TCE, apar altele, cu iz penal în condițiile în care permanent se solicită bani, bani, bani de la bugetul local. Așteptăm rezolvarea urgentă a acestei probleme de către primarul Adrian Dobre și asiguram cetățenii Ploieștiului de sprijinul nostru total în destructurarea rețelei de furt profesionist  existente  în TCE Ploiești!", se arată în comunicatul PSD-ALDE.

Conducerea TCE susţine că a luat deja măsuri în acest sens. "Încă de la instalarea în funcția de director general al societății, am luat măsuri în vederea diminuării consumului de combustibil și tragerii la răspundere a persoanelor care se fac vinovate de încercarea sau de sustragerea de combustibil. S-a procedat la eliminarea cauzelor, și anume diminuarea normelor de consum prin realizarea de noi măsurători în parcursși aplicarea de normative noi de consum, diminuate față de precedentele, formularea de plângeri către organele abilitate împotriva salariaților prinși în fapt în incinta sau în afara societății, modificarea procedurilor privind gestionarea magaziei carburanți auto (fac precizarea că în anul 2016, magazia carburanți nu a fost inventariată, încălcându-se legea, lucru care a fost urmat de o plângere penală împotriva fostei conduceri). Fără a aștepta finalizarea cercetărilor penale, prin dispoziția directorului general, s-a procedat la desfacerea disciplinară a contractelor individuale de muncă a 2 salariați, iar alți 2 salariați se află în cercetare disciplinară pentru încercare de sustragere de combustibil. Până la acest moment, orice sesizare sau indiciu cu privire la eventuale furturi de combustibil a fost tratată cu responsabilitate de către conducerea societății, niciunul dintre salariații implicați în convorbirea telefonică neaducând la cunoștința conducerii că dețin probe sau indicii care să concluzioneze că s-ar fi săvârșit sustrageri de combustibil aparținând societății, în actul managerial de sancționare a furturilor de combustibil, neghidându-mă după eventualele ”suportabilități ale furturilor” în cadrul societății. Precizăm că prin măsurile luate, consumul de combustibil în anul 2017 și pentru anul în curs a scăzut față de anii precedenți", a precizat directorul Transport Călători Express, Alexandri Nicolae, într-o replică oficială tranmisă după apariţia comunicatului PSD-ALDE.

"Cu privire la orele suplimentare realizate de către angajați, acestea se efectuează în scopul acoperirii programelor de transport public de călători, ținând seama de caracterul de continuitate a serviciului de transport public și datorat necesității suplinirii conducătorilor auto programați în graficele lunare, care se află în incapacitate temporară de muncă, singura posibilitate de diminuare a numărului de ore suplimentare ar fi angajarea de conducători auto în plus, lucru care nu este permis datorită stării financiare a societății. Totodată, eliminarea, în decursul anului 2016, a prevederilor legale prin care angajatorul putea verifica salariatul care se află în concediu medical la domiciliul său, recunoaștem că a fost o măsură care a lăsat fără pârghii efective de control angajatorul, în vederea controlării veridicității stării de sănătate a salariaților. În ceea ce privește implicațiile politice în conducerea societății, de care se vorbește în respectiva înregistrare audio și în articolele din presă, poate acestea au fost permise în mandatele anterioare ale directorilor generali, în mandatul meu, încredințat de către Consiliul de Administrație, pentru a conduce TCE SA până în anul 2021, nu voi permite ingerințe politice în conducerea și desfășurarea activității societății", a mai afirmat directorul TCE Ploieşti.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.