Marți, 19 Iunie 2018 14:23

Lucrări de canalizare pe strada Cozia din Ploieşti. Primăria alocă 1,5 milioane de lei

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Local Ploieşti a aprobat, în şedinţa de marţi, un proiect de hotărâre privind extinderea reţelei de canalizare pe strada Cozia, arteră care leagă zona de vest şi cea de sud, asigurând legătura între străzile Rudului şi Bobâlna, în vecinătatea UZUC. Consilierii au aprobat astăzi indicatorii tehnico-economici a acestei lucrări, care vizează extinderea reţelei actuale, asigurarea racordurilor şi schimbarea locului de deversare a apelor uzate.

Investiţia e estimată la o valoare totală de 1,5 milioane de lei, cu tot cu TVA. Din această sumă, circa 200.000 de lei reprezintă partea de documentaţie tehnică, iar restul e pentru execuţia propriu-zisă, care va avea o durată prevăzută de trei luni, potrivit hotărârii adoptate marţi de forul legislativ al Ploieştiului. Lucrările vor fi executate de societatea cu care Primăria Ploieşti are în derulare un acord-cadru pentru extinderea reţelelor subterane.

Proiectul prevede realizarea canalului colector pe o distanţă de 500 de metri şi asigurarea racordurilor pentru populaţie, urmând ca apele menajere şi cele pluviale să fie deversate în colectorul din strada Marin Brutaru. "Deoarece pe strada Rudului există un colector de ape uzate ce nu mai poate prelua debitul provenit de pe străzile canalizate în bazinul respectiv, este necesară realizarea în regim de urgenţă a reţelei de canalizare pe strada Cozia cu deversare în colectorul principal din strada Marin Brutaru", se arată în expunerea de motive care însoţeşte proiectul de hotărâre votat astăzi, semnată de primarul Ploieştiului.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Investiţii pentru extinderea canalizării în Ploieşti. Vezi cartierele vizate în 2018 şi graficul de lucrări!

Acest proiect vine în contextul în care conducerea Primăriei Ploieşti anunţă că derulează lucrări pentru extinderea reţelei de canalizare în mai multe cartiere din Ploieşti.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.