Marți, 10 Iulie 2018 14:34

Proiectul de INTERZICERE a căruţelor în Ploieşti a fost publicat pe site-ul Primăriei. Vezi ce sancţiuni sunt propuse!

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conducerea Primăriei Ploieşti vrea să interzică accesul tuturor căruţelor pe drumurile publice, proiectul anunţat de mai multă vreme de Adrian Dobre fiind publicat zilele trecute pe pagina de internet a instituţiei. Documentul, care va sta 30 de zile lucrătoare în dezbatere publică, propune interzicerea totală a căruţelor, dar şi interzicerea transportului de deşeuri cu ajutorul unor vehicule trase sau împinse cu mâna ori cu tracţiune animală. Rămâne totuşi o portiţă, dedicată în special trăsurilor, care pot fi utilizate la diverse evenimente culturale, cu aprobare prealabilă din partea autorităţilor.

"Se interzice accesul și deplasarea vehiculelor cu tracțiune animală pe raza administrativ teritorială a municipiului Ploiești. Se interzice utilizarea vehiculelor trase sau împinse cu mâna şi a vehiculelor cu tracţiune animală, pentru transportul deşeurilor de orice natură, în municipiul Ploieşti. Este permis accesul pe raza administrativ teritorială a municipiului Ploiești a vehiculelor cu tracțiune animală destinate manifestărilor cultural-artistice și alte asemenea, aprobate în prealabil de comisia pentru avizarea cererilor de organizare a adunărilor publice conform Legii 60/1991 privind Organizarea și Desfășurarea Adunărilor Publice cu modificările și completările ulterioare", se arată în proiectul de hotărâre, care stabileşte şi sancţiunile, dar şi modalitatea de ridicare a acestor atelaje.

Amenzile contravenţionale propuse, aplicabile de Poliţia Locală Ploieşti, sunt între 500 şi 1.000 de lei pentru căruţaşii prinşi pe drumuri, respectiv între 1.000 şi 1.500 în cazul în care căruţele sau căruţurile sunt utilizate la transportul de deşeuri. La acestea se adaugă şi măsura suplimentară a confiscării vehiculelor folosite la comiterea contravenţiilor.

"Atelajele vor fi confiscate şi luate cu platforma de SGU. Legislaţia nu ne permite să confiscăm şi caii, este o procedură specială în acest caz. Însă proiectul este în dezbatere publică tocmai pentru eventuale sugestii care să ducă la îmbunătăţirea lui", a explicat primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre. Totuşi, aici intervine şi decizia contravenientului, proiectul stabilind că, în situaţia în care proprietarul refuză să îşi ia calul şi să plece, animalul este preluat de autorităţi, dus la Parcul "Constatin Stere" şi după zece zile lucrătoare devine proprietatea parcului.

"Vehiculele cu tracţiune animală, precum şi cele trase sau împinse cu mâna pentru care s-a dispus măsura tehnico - administrativă de ridicare (indisponibilizare temporară) vor fi transportate de platforma aparţinând S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti SRL și depozitate în str. Mircea cel Bătrân, nr. 81 sau str. Ghighiului nr.9 situat în spatele Hipodromului Ploiești, locații aflate în concesiunea S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti SRL", se mai specifică în proiectul de hotărâre publicat de Primărie, în care se arată că proprietarii au la dispoziţie 10 zile lucrătoare pentru a le revendica. După acest termen, cele nerevendicate vor fi valorificate "în condiţiile prevăzute de Ordonanţa Guvernului nr. 14/2007" sau, dacă nu se reuşeşte acest lucru, vor fi distruse.

Ca să îşi revenidce aceste bunuri, proprietarii trebuie să achite tariful de ridicare de 150 de lei, plus 10 lei pentru fiecare zi de depozitare, în cazul atelajelor, respectiv 5 lei pe kilometru pentru transport şi 40 de lei pe zi de cazare în cazul patrupedelor.

Proiectul de hotărâre ar putea intra în luna septembrie în dezbaterea Consiliului Local, forul legislativ al Ploieştiului. Îl puteţi citi în întregime pe site-ul Primăriei (link AICI) şi puteţi să trimiteţi sugestii la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.