Miercuri, 11 Iulie 2018 14:42

Scandal la Medieval! O firmă acuză Primăria Ploieşti că a atribuit contractul discreţionar, deşi ofertantul selectat nu ar fi respectat condiţiile

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Primăria Ploieşti organizează la finalul acestei săptămâni cea de-a doua ediţie a "Ploieşti - Târg Domnesc", aşa-zisul festival medieval pentru care, în stilul tradiţional, autorităţile locale au reuşit să finalizeze procedura de selecţie abia cu câteva zile înainte de debutul evenimentului. Unul dintre ofertanţii care au participat la această procedură reclamă, însă, că respectivul contract ar fi fost atribuit în mod ilegal, în condiţiile în care, spun reprezentanţii societăţii, ofertantul ales de municipalitate nu respectase cerinţele impuse!

Aceştia vorbesc despre "abuz de putere" şi "trafic de influenţă" şi îl acuză dur pe primarul Adrian Dobre, dar şi pe administratorul public al oraşului, Teodora Marin. Reprezentanţii societăţii Produktiv Assets SRL reclamă, după ce au pierdut la procedura de achiziţie, că Primăria a ales să semneze contractul cu un alt ofertant, chiar dacă acesta nu respecta condiţiile impuse, ceea ce, implicit, ar face întregul acord ilegal. Mai precis, aceştia spun că firma specializată în organizarea de evenimente pe care au ales-o autorităţile nu a făcut dovada că are acordul artiştilor propuşi să concerteze la Ploieşti în cele trei seri ale festivalului.

"Deşi s-au depus documente doveditoare că respectiva firmă nu a contactat artiştii propuşi prin Caietul de sarcini, nici măcar Acord de principiu în ceea ce priveşte acceptul artiştilor de a cânta la eveniment, conducerea Primăriei Municipiului Ploieşti, prin însuşi primarul Adrian Dobre, sună insistent la artişti şi la firmele de impresariat pentru influenţarea contractelor în favoarea firmei preferate şi da,chiar a reuşit. Situaţia este ridicolă, în condiţiile în care chiar primarul trebuia sa abordeze o atitudine imparţială şi să accepte oferta reală din timpul procedurii de achiziţie. Oare aşa se atribuie contractele în cadrul Primăriei Municipiului Ploieşti?", a reclamat Edgar Surin, reprezentantul Produktiv Assets SRL. Acesta mai aminteşte că ofertele neconforme ar fi trebuit respinse din start, conform unei prevederi anunţate de Primărie la lansarea procedurii de achiziţie.

UPDATE: Primarul Adrian Dobre a organizat joi o conferinţă de presă în care a dezminţit acuzaţiile. Detalii AICI.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

FESTIVALUL MEDIEVAL - Iris, Vița de Vie și Luna Amară, în weekend, la Ploiești. Programul complet al ediției de anul acesta

Trafic oprit pe Bd. Independenței, în intervalul 13-15 iulie. Cum vor circula mijloacele de transport în comun

Ediţia 2018 a "Ploieşti - Târg Domnesc" va avea loc în perioada 13-15 iulie, pe Bulevardul Independenţei.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.