Joi, 19 Iulie 2018 15:11

La un an de la inaugurare, Primăria Ploieşti pregăteşte o modificare la Pasajul Mărăşeşti

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Administraţia ploieşteană pregăteşte documentaţia pentru o nouă intervenţie la podul rutier construit peste calea ferată în vecinătatea Gării de Vest. La aproape un an şi două luni de la inaugurarea aşa-zisului Pasaj Mărăşeşti, autorităţile vor să aducă o modificare, e drept minoră, pentru îndreptarea unei scăpări care fusese observată din primele zile. Este vorba despre panourile fonoizolante transparente montate pe marginea podului, care încă de la inaugurarea pasajului s-au dovedit un obstacol primejdios pentru păsări.

Imaginile cu vrăbii şi guguştiuci morţi pe marginea Pasajului Mărăşeşti, după ce se loviseră de panourile transparente instalate pe pod, au devenit virale, anul trecut, încă din primele zile de după deschidere. Respectivele panouri au fost instalate, în cadrul proiectului european, pentru a reduce din zgomotul generat de traficul auto pe care îl resimt locatarii din blocurile învecinate. Cei care au proiectat şi executat lucrarea nu au luat în calcul, însă, că aceste panouri transparente ar putea să se transforme într-un obstacol mortal pentru păsări. Asemenea probleme există şi în Occident, pe autostrăzi sau drumuri expres, însă acolo s-a găsit şi o soluţie, de regulă prin lipirea, din loc în loc, a unor autocolante ce înfăţişează păsări de pardă, menite să sperie păsările mici şi să evite accidentele.

Reprezentantul firmei de proiectare contractate de Primăria Ploieşti pentru pregătirea proiectelor europene a spus că, în cazul podului de lângă Gara de Vest, nu s-a luat iniţial în calcul această variantă, însă el a venit cu această propunere după ce a fost inaugurat pasajul şi au apărut primele reclamaţii. O altă variantă propusă a fost lipirea unor autocolante pe întreaga suprafaţă a panourilor, opace sau semitransparente, dar într-o culoare pe care păsările s-o poate distinge. Discuţiile pe această temă s-au purtat în vara lui 2017, însă, cum necum, au fost uitate aproape un an de autorităţi. Zilele acestea, conducerea Primăriei a solicitat ca Direcţia Tehnic-Investiţii să se ocupe de acest subiect. "Vom interveni, probabil săptămâna viitoare, pentru a lipi autocolante sau a vopsi aceste panouri, astfel încât să nu mai apară incidente. Am transmis această solicitare către Direcţia Tehnică", a afirmat, joi, viceprimarul municipiului Ploieşti, Cristian Ganea.

CITEŞTE ŞI:

Foto: Bucuria netoţilor din administraţia ploieşteană. Au inaugurat pasajul Mărăşeşti

Aşa-zisul pasaj Mărăşeşti, menit să uşureze ieşirea din Ploieşti înspre Centura de Vest şi, mai departe, spre Strejnic, Brazi sau Bărcăneşti, a fost inaugurat pe 1 iunie 2017, după un amplu proiect european care, în varianta iniţială, ar fi trebuit finalizat la 31 decembrie 2015.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.