Miercuri, 01 August 2018 13:22

Aleşii locali au stabilit modul în care va fi delegat serviciul de transport în Ploieşti din 2019

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Aleşii locali au votat după dezbateri aprinse un nou studiu de oportunitate legat de TCE. Este vorba de un studiu care propune ca unic mod de delegare a servciului de transport public atribuirea directă.

Acest proiect are o bătaie mai lungă doarece, concluziile asumate de Consiliul Local vor trebui publicate în Jurnalul European, un fel de monitor oficial al Comisiei Europene, prin care Ploieştiul va putea contracta fonduri europene pentru achiziţia de tramvaie, troleibuze precum şi pentru construcţia a două terminale de transport la marginea oraşului.

Aleşii locali au înţeles că trebuie doar să ia act de acest studiu şi că concluziile vor fi dezbătute şi votate în altă şedinţă. Mai ales că acum stau cu toţi cu frica de a mai vota ceva care impune vreo obligaţie.

După introducerea unor amendamente care au stabilit clar că modul de delegare a serviciului va fi prin încredinţare directă, aleşii au votat proiectul.

Studiul de oportunitate, fără legătură cu celebrul raport de audit de la TCE, aduce o serie de propuneri şi recomandări pentru buna funcţionarea societăţii de transport, dar constituie baza de la care se va porni în creionarea noului acord de delegare al serviciului de transport care va trebui încheiat între primărie şi TCE din 2019.

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.