Joi, 09 August 2018 15:35

FOTO | La Gara de Vest din Ploieşti o să apară un nou giratoriu. Vezi cum vrea Primăria să reconfigureze zona!

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Autorităţile ploieştene pregătesc o reconfigurare totală a zonelor din imediata vecinătate a Gării de Vest şi Gării de Sud, în cadrul unui amplu proiect european care propune crearea unei noi legăture rutiere între cele două, prin prelungirea străzii Libertăţii şi unirea ei cu Depoului. La Vest, proiectanţii contractaţi de municipalitate au propus amenajarea unui sens giratoriu, la intersecţia străzilor Domnişori şi Libertăţii, prin centrul căruia vor trece tramvaiele de pe traseul 102 care pleacă înspre Spitalul Judeţean.

Noul sens giratoriu, cu o formă ovală, este propus pentru fluidizarea traficului în zonă, în contextul în care elementul de bază al întregului proiect vizează prelungirea străzii Libertăţii, pe lângă parcul amenajat acum câţiva ani.

Bucla pentru tramvaie, de la capătul de linie al traseului 102, realizată tot printr-un proiect european, rămâne neatinsă. În schimb, imediat după staţia de debarcare, pe partea dreaptă cum privim Gara de Vest, va fi amenajată o nouă parcare, cu 52 de locuri, care va funcţiona pe principiul park&ride, adică, în teorie cel puţin, un loc unde oamenii îşi vor putea lăsa autoturismele personale, pentru a-şi continua traseul până la destinaţie cu ajutorul mijloacelor de transport în comun. Vorbim aici despre tramvaiul de pe traseul 102, traseul 2 de autobuz şi, foarte probabil, şi un nou traseu de troleibuz, care ar urma să meargă pe noua arteră de circulaţie şi să lege Gara de Vest şi Gara de Sud. Planul mai cuprinde şi piste de biciclete, atât pe strada Libertăţii, cât şi în zona buclei pentru tramvaie, trecând prin faţa gării, acolo unde lasă o zonă specială pentru închirierea de biciclete şi ceea ce occidentalii numesc "bike sharing".

O altă parcare, cu 17 locuri, va fi amenajată vizavi de Parcul Libertăţii, în dreptul blocurilor de aici, pe sensul dinspre Depoului spre Şoseaua Vestului, înainte de intrarea în viitorul giratoriu.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.