Vineri, 10 August 2018 11:50

Ajutoare umanitare, din Ploieşti, pentru grecii afectaţi de incendiile puternice

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Administraţia ploieşteană pregăteşte un proiect de hotărâre pentru trimiterea unui ajutor financiar pentru autorităţile din localităţile greceşti afectate, în această vară, de puternicele incendii de vegetaţie care au lăsat ţara în doliu. De la bugetul Ploieştiului ar putea fi trimis un ajutor financiar între 100.000 şi 200.000 de lei, potrivit surselor noastre din Primărie. În paralel, impresionaţi de drama petrecută în Grecia, mai mulţi ploieşteni strâng ajutoare umanitare, primul transport urmând să plece sâmbătă spre această ţară.

Incendiile de vegetaţie produse în ultima parte a lunii iulie în Grecia au provocat pagube uriaşe, iar 88 de persoane şi-au pierdut viaţa, după ce au fost luate prin surprindere de flăcările care avansau cu repeziciune.

În urma acestei drame, autorităţile ploieştene au anunţat că vor propune un proiect, care, cel mai probabil, urmează să fie dezbătut în şedinţa ordinară a Consiliului Local, la finalul lunii august, proiect de hotărâre prin care administraţia locală să trimită o sumă de bani către omologii dintr-o localitate înfrăţită cu Ploieştiul şi posibil din localităţi învecinate afectate de incendiile mistuitoare. "Dorim să ajutăm, din fondul de rezervă al bugetului, să ajutăm acele localităţi unde s-au pierdut vieţi omeneşti, unde au rămas copii orfani şi unde au fost multe alte probleme din cauza calamităţilor", a declarat viceprimarul municipiului Ploieşti, Cristian Ganea.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Pompierii din Grecia au stabilit cauza incendiilor care au ucis cel puțin 88 de persoane

Anunţ important pentru românii care se pregătesc să plece în vacanţă în Grecia. Se menţine RISC RIDICAT de incendii

Investigaţiile făcute de greci în urma dezastrelor de luna trecută au arătat că mai multe focare au fost provocate intenţionat, iar focul s-a extins necontrolat, în condiţiile în care vegetaţia a fost uscată iar vântul a bătut foarte puternic.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.