Vineri, 10 August 2018 13:24

Primăria Ploieşti vrea fonduri europene pentru un mega-proiect de construire a unei şosele între Gara de Sud şi Gara de Vest şi reconfigurare a celor două zone

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Administraţia ploieşteană vrea să atragă fonduri europene, pentru un proiect discutat de peste un deceniu care propune crearea unei noi legături rutiere între Gara de Vest şi Gara de Sud şi reconfigurarea aproape totală a zonelor din dreptul celor două gări. Consiliul Local a aprobat, în şedinţa de joi, indicatorii tehnico-economici aferenţi acestui obiectiv de investiţii, cu o valoare totală estimată la nu mai puţin de 140 de milioane de lei.

Proiectul, cunoscut în interiorul Primăriei ca "străpungerea Libertăţii-Depoului", propune prelungirea străzii Libertăţii, cea care trece prin faţa fostului supermarket Billa, şi, practic, crearea unei noi şosele pe patru benzi, care să ajungă până undeva aproape de capătul traseului 7 de autobuz, la intersecţia Rudului-Depoului, de unde va continua pe strada deja existentă până la capătul de linie al traseului de tramvai 101, lângă Gara de Sud. Conform planurilor prezentate de reprezentanţii Intergroup Engineering, firma de proiectare contractată de Primărie pentru pregătirea proiectelor europene, strada Depoului va fi lărgită parţial, dar va putea avea doar două benzi de circulaţie, ce-i drept cu o lăţime mare, de 5,5 metri fiecare.

Obiectivul de investiţii propune crearea unei noi şosele între Gara de Sud şi Gara de Vest, asta chiar dacă, în prezent, există cel puţin două rute între cele două, vie pe varianta Domnişori-Mărăşeşti-Maramureş-Bulevardul Independenţei, fie pe varianta Domnişori-Sondelor-Depoului, ambele putând fi parcurse în circa 10 minute sau chiar mai puţin dacă nu există ambuteiaje. În acest context, se poate pune problema dacă o nouă legătură rutieră ar fi fost neapărat o necesitate pentru Ploieşti, mai ales dacă ne gândim că suma solicitată de la UE, una impresionantă, ar fi putut fi utilizată pentru multe alte lucrări mai puţin contestabile. Pe lângă această nouă şosea, însă, proiectul propune şi reconfigurarea sistemului rutier din dreptul celor două gări, o zonă unde unde pare să existe un consens al opinie publice, în contextul în care în special în faţa Gării de Sud apar adesea ambuteiaje.

MAI MULTE DETALII AICI:

FOTO | Reconfigurare totală în faţa Gării de Sud din Ploieşti. Vezi cum va arăta zona conform noului proiect al Primăriei!

FOTO | La Gara de Vest din Ploieşti o să apară un nou giratoriu. Vezi cum vrea Primăria să reconfigureze zona!

Pe traseul noii şosele care urmează să fie construită e nevoie de mai multe exprioprieri, dobândirea terenului fiind evaluată la circa 10 milioane de lei, cu posibilitatea ca această cheltuială să fie decontată tot din fonduri europene.

Citiţi mai multe detalii pe TelegramaPH.ro!

   

1 comentariu

  • Link la comentariu Alex Aron Vineri, 10 August 2018 16:32 postat de Alex Aron

    Mai bine se investeste in Podul de Lemn si se reface trecerea la nivel cu calea ferata din Bariera Unirii si se redeschid cele 2 treceri subterane din Bariera Bucuresti .

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.