Vineri, 14 Septembrie 2018 10:05

TCE vine cu un nou proiect privind majorarea tarifelor la transportul în comun

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conducerea TCE Ploiești a adăugat puncte noi proiectului înaintat, spre dezbatere și aprobare, Consiliului Local Ploiești, în care propune, printre altele , și majorarea unor tarife.

Modificările nu vizează scumpirile plănuite de operatorul de transport public din municipiu, care menține propunerile referitoare la prețul biletului de o călătorie (majorare la 2,5 lei), biletului pentru două călătorii (majorare la 5 lei) și al legitimației pentru o zi, pe toate traseele (majorare de 50%, de la 4 la 6 lei).

Prin același proiect se menține propunerea ca valoarea biletului de suprataxă să fie redusă, însă, de la 63 de lei, cât este în prezent, la numai 25 de lei.

Modificările se referă, de fapt, la asumarea unor angajamente de către TCE, la solicitarea Comisiei nr. 3, pentru utilități publice, calitatea vieții și protecția mediului, din cadrul CL Ploiești.

"TCE SA va achiziționa, din surse proprii, un număr de 20 de distribuitoare automate de vânzare titluri de călătorie, din care un lot de 10 bucăți până la finele anului 2018, iar diferența de 10 bucăți în primul trimestru al anului 2019", se arată în noua formă a proiectului de hotărâre, publicată zilele trecute pe site-ul Primăriei Ploiești.

Tot aici se face referire și la faptul că faptul că societatea de transport se angajează ca, pentru îmbunătățirea calității serviciului prestat, cel mai târziu începând cu 01.11.2018, toate mijloacele de transport utilizate de SC TCE SA Ploiești pentru transportul public de călători vor fi dotate cu câte două automate bancare de la care posesorii de card bancar emis de orice bancă vor putea să achiziționeze bilete de călătorie".

Un parteneriat în acest sens a fost încheiat cu BCR încă din luna iulie, iar până la finalul lunii septembrie conducerea TCE promitea că dispozitivele vor fi montate în toate mijloacele de transport în comun aparținând societății. termenul avansat acum este, însă, 1 noiembrie.

Citiți și:  Toate autobuzele, tramvaiele şi troleele din Ploieşti vor avea cititoare de carduri bancare

 

 

 

   

1 comentariu

  • Link la comentariu Arsenie Cristian Vineri, 14 Septembrie 2018 13:34 postat de Arsenie Cristian

    Proiectul TCE este foarte dezavantajos pentru călătorii care sunt nevoiți să se deplaseze zilnic cu mijloacele de transport în comun. Pentru reducerea cheltuielilor și eficientizarea transportului în comun ar trebui reduse călătoriile gratuite pentru pensionari (20 de călătorii pe lună ar fi suficient), înmulțirea controalelor (în cooperare cu jandarmeria) și aplicarea întocmai a prevederilor legale precum și alte măsuri specifice. Micșorarea tarifului biletelor cu suprataxă nu este o soluție deoarece încurajează călătoriile frauduloase. Dacă o persoană circulă de zece ori fără bilet și nu este prinsă, și-a acoprit deja costul unui bilet cu suprataxă de 25 lei.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.