Joi, 18 Octombrie 2018 15:25

Reacţia primarului după ce SGU a anunţat că ar putea plăti dublu servicii de pază private faţă de cât plăteşte în prezent

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

La scurt timp după ce SGU Ploieşti a scos la licitaţie achiziţia unor servicii de pază, conform planului Consiliului de Administraţie de reorganizare a societăţii în vederea obţinerii de economii, primarul Adrian Dobre a reacţionat virulent.

Într-adevăr, valoarea contractului pus la bătaie pe SICAP (fostul SEAP) este de 1.435.000 lei (1,4 milioane) şi ar fi valabil doar pe două luni în perioada 1 noiembrie-31 decembrie cu posibilitatea de prelungire cu 4 luni.

Potrivit raportului Consiliului de Administraţie al SGU nu se mai puteau susţine cheltuielile cu salariile celor 109 paznici, adică 356.000 lei pe lună şi se propunea contractarea unei firme private de pază. Anomalia constă în faptul că suma propusă pentru firma de pază este de 717.000 pe lună, mai mult decât dublu vechii sume.

„Încă odată se dovedeşte faptul că cei de la PSD ştiu să cheltuiască banii. Am văzut pe SEAP şi pe site-ul celor de la SGU faptul că au iniţiat o licitaţie în vederea achiziţionării serviciului de pază, iar ceea ce este de-a dreptul înfiorător este că suma 1,4 milioane de lei este aferentă pentru două luni de contract. Sunt peste 700.000 de lei care ar trebui cheltuiţi în cele 2 luni de zile, în condiţiile în care în bugetul alocat pazei la SGU, pentru cei aproximativ 100 de angajaţi era în jur de 200.000 de lei pe lună. Este un total dezechilibru. Pe de-o parte, conducerea de la SGU spune că angajaţii nu şi-au primit salariile, dar pe de altă parte se angajează la cheltuieli care nu sunt bugetate, nu aveau cum să le angajeze pentru că sunt într-un provizorat, nu au conducere definitivă şi în această perioadă nu poat face nici reorganizare. Dacă nu pot face nici reorganizare nu se pot angaja la astfel de cheltuieli.

Am transmis către conducerea SGU, către AGA, Consiliul de Administraţie şi o să trasmit şi către Consiliul Local condus majoritar de PSD şi Alde aceste date şi aceste informaţii şi o să atrag atenţia că nu se pot angaja la aceste cheltuieli. Nu este pentru prima oară când majorităţii din Consiliul Local îi atrag atenţia asupra unor lucruri care se desfăşoară la SGU: Asupra unor cheltuieli neeficiente a banului, cu tarife de lux, iar oraşul este în mizerie. Sunt spaţii verzi în care nu s-a intervenit de foarte mult timp, iar din punctul acesta de vedere SGU nu are nicio scuză.

Această coducere nu a luat în considerare aceste solicitări pe care le-am făcut pentru îndreptarea activităţii de la SGU. Nu au luat nicio măsură de reaşezare a chletuielilor de la SGU, pentru ca aceste cheltuieli să fie îndreptate către serviciile pe care trebuie să le presteze  pentru cetăţeni, pentru oamenii din acest oraş şi nu să realizeze nişte cheltuieli de 3-4 ori mai mari  ca înainte“, a declarat Adrian Dobre, primarul Ploieştiului.

Acesta a mai explicat că  SGU trebuia să vină pentru a prezenta bugetul către Consiliul Local. Acesta trebuie aprobat de AGA şi de către Consiliul de Administraţie.  

Concluziile sunt trase tot de către edil în finalul prezentării: „PSD va face cheltuieli mai mari prin această societate . Aceste cheltuieli nu vor putea fi acoperite şi apoi PSD va veni şi va spune «Primarul este de vină, că nu are soluţii!»... Reprezentanţii PSD vor veni ulterior să spună că trebuie un buget de 3 milioane de lei la Sgu, dar nu se vorbeşte niciodată despre eficienţa acestei activităţi. Bugetul alocat de primărie către SGU trebuie să se reflecte în totalitate în serviciile prestate pentru cetăţeni, nu în serviciile prestate pentru nişte societăţi. Vorbim de 29 de posturi de pază, 1,4 milioane de lei.

SGU se confruntă cu probleme economice grave. Datoriile cumulate ale SGU se ridică la valoarea de 14,7 milioane de lei, din care 3,5 milioane de lei ar trebuie plătite în cursul acestui an. Numai datoria eșalonată către ANAF se ridică la valoarea de 4,7 milioane.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.