Vineri, 19 Octombrie 2018 13:44

Viceprimarul Ganea reacţionează vehement la afirmaţiile primarului legate de SGU

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Viceprimarul Cristian Ganea îl contrazice pe primarul Adrian Dobre asupra chestiunii legate de reorganizarea SGU.

După ce primarul Adrian Dobre a declarat că SGU vrea să externalizeze serviciile de pază pentru reducerea cheltuielilor, dar  organizează licitaţie în care preţul pazei lunare ajunge la valoarea 717.000 lei, dublu faţă de cheltuiala lunară din prezent, viceprimarul Ganea prezintă propriile calcule din care reiese că declaraţia primarului este falsă şi că se realizează o economie de peste 100.000 de lei.  

„Nu îmi plac polemicile! Dar nu pot asista pasiv la jocul deloc curat pe care l-a adoptat primarul Adrian Dobre în ultima perioadă... În cadrul unei conferințe de presă, Adrian Dobre a prezentat o situație care nu are nici o legătură cu realitatea. Ba mai mult, pot afirma cu tărie că, ori este prost informat, ori minte cu nerușinare! Primarul a insinuat că există un interes al PSD de a externaliza serviciul de pază al SGU Ploiești, și asta pe o sumă fabuloasă și fără respectarea legii. Mă văd obligat să ripostez, nu doar în calitate de președinte al PSD Ploiești, de viceprimar al acestui oraș, dar mai ales pentru că SGU mi-a fost «pasat» de către Dobre atunci când a văzut că nu poate gestiona în nici un fel relația dintre Primărie și această societate comercială aflată în subordinea Consiliului Local. Sau poate că, atunci când mi-a pasat SGU-ul, primarul și-a imaginat că mă va îngropa cu tot cu societate, considerand că nu voi fi capabil să gestionez lucrurile.

Iată că soluții exista, daca se vrea! Este adevărat că se dorește externalizarea acestui serviciu, lucru cu care Dobre a și fost de acord, dar nu pentru vreun «tun», ci pentru a se face o economie la bugetul SGU, în încercarea de a redresa societatea.

În acest moment sunt 109 persoane angajate pentru pază la SGU, pe un număr de 22 de posturi fixe şi un post mobil. Asta generează cheltuieli cu paza de 371.000 pe lună. Externalizând paza, cheltuielile se reduc cu aproximativ 100.000 de lei lunar.

Îi sugerez primarului Dobre să se apuce de treabă și să lase dezinformările. În doi ani de mandat nu a făcut nimic, iar acum se laudă cu munca altora sau aruncă cu noroi în adversarii politici“, scrie Cristian Ganea pe pagina sa de Facebook.

Acesta prezintă şi un calcul scris de mână pe o coală A4, în care se arată că faţă de cheltuielile actuale de 371.000 lei/lună, prin contractarea unei firme private cheltuielile lunare ar putea ajunge 269.620 lei/lună, realizându-se astfel o economie de 101.380 lei/lună.

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.