Joi, 08 Noiembrie 2018 13:28

Autoritățile din Ploiești au confiscat cinci atelaje hipo, în prima săptămână de la interzicerea circulației căruțelor în municipiu

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliția Locală Ploiești a transmis, joi, o informare potrivit căreia, de  la intrarea în vigoare a H.C.L. nr. 432/31.10.2018 privind interzicerea accesului și deplasării căruțelor și vehiculelor trase sau împinse cu mâna, mai precis de pe 1 noiembrie, agenții instituției au aplicat 10 sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.750 lei, fiind confiscate 5 atelaje hipo și un căruț.

Sursa citată mai precizează că s-au confiscat peste două tone deșeuri din construcții, 300 kg deșeuri reciclabile și au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.000 lei - conform H.C.L. 228/2006.

Proiectul care interzice complet circulația căruțelor în Ploieşti a fost aprobat miercurea trecută, de Consiliul Local, și a intrat în vigoare joi, pe 1 noiembrie. Codul rutier interzicea aceste vehicule pe drumurile din municipiile reşedinţă de judeţ, însă prevederile valabile la nivel național au fost completate de aleșii locali cu amenzi aspre care pot fi aplicate nu numai căruțașilor, ci și celor care utilizează căruțuri trase sau împinse, pentru a transporta deșeuri.

Cei care încalcă prevederile adoptate săptămână trecută de Consiliul Local Ploiești riscă amenzi de până la 1.000 de lei. Pentru folosirea căruţelor sau a căruţurilor la transportarea deșeurilor, amenzile ajung până la 1.500 de lei, iar contravenienții sunt sancționați, suplimentar, și prin confiscarea vehiculului.

"Eliminăm zonele de depozitare ilegală a gunoaielor pe domeniul public și în spațiile verzi din Ploiești. Astăzi, am participat la o acțiune comună a RASP, SGU, ROSAL și Poliției Locale pe strada Târgoviștei, unde a fost descoperit un spațiu de depozitare ilegal cu peste 300 de kg de deșeuri reciclabile și tone de deșeuri din construcții. Sper ca prin astfel de acțiuni și prin eliminarea zonelor de depozitare ilegală, care produc cheltuieli în plus la bugetul local, ploieștenii să înțeleagă că imaginea Ploieștiului, curățenia orașului nostru depinde de fiecare dintre noi, iar colectarea ilegală trebuie descurajată", anunța miercuri seară, într-o postare pe Facebook, primarul Ploieștiului, Adrian Dobre.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.