Joi, 08 Noiembrie 2018 13:23

EXCLUSIV | Imagini din interiorul viitorului sediu al Primăriei Ploieşti. Cum va arăta biroul cu acvariu al primarului! FOTO şi VIDEO

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce anul trecut anunţa în premieră intenţia autorităţilor ploieştene de mutare într-o nouă clădire, "Telegrama" vă prezintă astăzi o galerie foto şi video din imobilul care va găzdui, posibil de luna viitoare, sediul administraţiei locale. Intenţia este ca Primăria Ploieşti să se mute în fosta clădire Petrom situată între Casa Sindicatelor şi Catedrala Sf Ioan, iar, potrivit surselor noastre, primarul ar urma să aibă biroul la etajul 7, în încăperea care acum nişte ani era ocupată de liderul sindical Liviu Luca. Aceleaşi surse mai spun că viceprimarii ar fi refuzat să stea la acelaşi etaj şi, deşi spaţii există din belşug, ar urma să îşi desfăşoare activitatea la etajul 1, la fel ca şi administratorul public.

Astăzi am făcut un tur prin clădire, concentrându-ne pe etajele încă neocupate, în condiţiile în care Administraţia Serviciilor Sociale Comunitare, Casa de Cultură, Teatrul şi Filarmonica îşi desfăşoară deja, total sau parţial, activitatea aici.

Imobilul are structura în formă de triunghi, cu trei coridoare care se intersectează în punctul central al imobilului. De la parter, pe latura dinspre strada Vasile Lupu, pornesc patru lifturi, din alea "deştepte" cu deschidere dublă, însă nu toate ajung la toate etajele. La etajul 7, spre exemplu, unde se presupune că urmează să fie amenajat biroul primarului, sunt doar două, exact în această zonă centrală de intersecţie a celor trei culoare. Vizavi de ele se găseşte o anticameră - da, am scris "anticameră" - cu pereţi din sticlă, din care se deschid uşi spre două birouri. Dacă se menţine aşezarea gândită la acest moment, unul dintre acestea va fi al primarului, celălalt dedicat unuia sau mai mulor consilieri personali, ambele birouri având vederea spre centrul comercial Winmarkt şi Palatul Administrativ. Privind din exterior, exact în dreptul acestor încăperi se află astăzi un afiş mare al Teatrului Ploieşti, care promovează spectacolul "Zaraza". Revenind la interior, în viitorul birou al edilului găsim, pe peretele din stânga, un fost acvariu, evident fără peşti şi apă în el în momentul de faţă, acvariu despre care legenda spunea, pe vremuri, că ar fi fost populat cu piranha. Ieşind de aici, în partea dreaptă se găseşte o încăpere care poate fi transformată în sală de şedinţe. O altă încăpere cam la fel de mare există şi "peste drum". Vezi mai jos VIDEO şi GALERIE FOTO!

CITEŞTE ŞI:

Cică în noul sediu al Primăriei Ploieşti, primarul va sta în fostul birou al lui Liviu Luca de la etajul 7, iar viceprimarii la etajul 1

VIDEO | Primăria Ploieşti îşi schimbă sediul. Vezi unde şi când vrea să se mute!

Anunţul lui Adrian Dobre despre mutarea sediului Primăriei Ploieşti

Vorbeam mai devreme despre cele patru lifturi cu deschidere dublă, însă una dintre "piesele" de rezistenţă ale acestei clădiri rămâne liftul panoramic, cu vedere spre Bulevardul Republicii, existent în colţul nordic al imobilului şi care urcă de la parter şi până la etajul 8.

Clădirea a fost primită de Primăria Ploieşti, cu titlu gratuit, în administraţia Bădescu, după câţiva ani în care stătuse goală şi probabil generase costuri destul de mari. Iniţial, ea a fost donată cu destinaţia de spital pentru copii, însă autorităţile ploieştene au ajuns repede la concluzia că e greu de amenajat aşa ceva în ea, aşa că au solicitat şi primit acordul companiei petroliere pentru o modificare de destinaţie, pentru activităţi sociale şi culturale. Asta a explicat de ce, după o perioadă în care şi municipalitatea a plătit de pomană pază şi cheltuieli de întreţinere fără să folosească efectiv imobilul, aici s-au mutat mai întâi ASSC şi Casa de Cultură, ulterior şi compartimentele administrative ale Teatrului şi Filarmonicii. La finalul lui 2017, Adrian Dobre anunţa că a primit acordul donatorilor pentru o nouă modificare de destinaţie, astfel încât să fie permisă şi mutarea Primăriei, cu tot cu structurile subordonate precum Direcţia Tehnică, Patrimoniul sau Urbanismul, care îşi desfăşoară activitatea în sedii răspândite prin tot centrul oraşului.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.