Miercuri, 01 Noiembrie 2017 08:55

FESTIVALUL de TEATRU "Toma Caragiu" - Marcel Iureș joacă miercuri seară, la Ploiești, în spectacolul "N-ai tu treabă", regizat de Alexandru Dabija

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Marcel Iureș, Mariana Mihuț, Victor Rebengiuc și Gheorghe Visu se numără printre cei care vor pune în scenă, la Ploiești, miercuri seară, spectacolele programate în cadrul celei de-a doua zi a Festivalului de Teatru "Toma Caragiu".

Citiți și: FESTIVALUL de TEATRU "Toma Caragiu" - Modificare de ultimă oră în programul evenimentului. Un spectacol a fost înlocuit cu un one man show susținut de Răzvan Vasilescu

Seara începe la 18.30, cu "Umbre", un spectacol al Teatrului Național București cu Mariana Mihuț, Victor Rebengiuc, Ana Ciontea, Gheorghe Visu, Mircea Rusu, Gavril Patru, Alexandra Sălceanu și Emilian Mârnea. Potrivit organizatorilor, "Umbre" este "O montare cu o distribuție extraordinară, care reunește trei generații de actori, sub îndrumarea unuia dintre cei mai talentați regizori tineri ai momentului (Vlad Cristache - n.r.). Un spectacol în care personajele își trăiesc drama personală până când, treptat, povestea fiecăruia se întrepătrunde cu povestea celuilalt, ca într-un puzzle care, odată asamblat, va dezvălui imaginea finală."

Citiți și: Programul Festivalului de Teatru ”Toma Caragiu” Ploieşti, Ediţia a VII-a, 31 octombrie - 5 noiembrie 2017

Tot miercuri, dar de la ora 20.00, Teatrul ACT aduce la Ploiești spectacolul "N-ai tu treabă", avându-l cap de afiș pe Marcel Iureș, care joacă în această seară alături de Alexandru Voicu și Andrei Seusan, într-o piesă de Cătălin Ștefănescu, după "Dănilă Prepelac", al lui Ion Creangă, regizată de excepționalul Alexandru Dabija. "„Pentru mulți dintre noi, azi, minunata poveste a lui Creangă poate să pară ceva nostim, dar de o dezarmantă naivitate. Însă, pe cărările și ocolișurile sale, se ivesc întrebări valabile de când lumea. De ce nu se potrivește o socoteală simplă, făcută acasă, cu cea din târg? De ce furtul de la cineva care a agonisit avere poate fi considerat un lucru justificat? De ce trage norocul doar la unii? De ce se spune că banul e ochiul dracului? Pentru toate problemele astea, și pentru multe altele, la noi exisă un răspuns suveran: «N-ai tu treabă!»", explică autorul Cătălin Ștefănescu de unde a apărut ideea care stă la baza acestei piese.

Sursa foto: teatruploiesti.ro

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.