Miercuri, 29 Noiembrie 2017 15:30

Festivalul-concurs de muzică folk "Tatiana Stepa" a revenit la Mizil, după doi ani de pauză

Scris de  Eduart Dumitrescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Centrul Cultural "Adrian Păunescu" Mizil a fost, pe 24 și 25 octombrie, gadza celei de-a VIII ediţii a festivalului-concurs "Tatiana Stepa".

După o pauză de doi ani, asociaţia culturală "Agatha Grigorescu Bacovia", având ca preşedinte pe fostul primar al orașului Mizil, Emil Proşcan, a reușit să realizeze două seri memorabile de cultură. Și-a propus şi a reuşit să lanseze tineri interpreţi de muzică folk care au entuziasmat asistenţa şi pe "juraţi" deopotrivă. Comisia de jurizare a avut în componenţă pe Mihai Cosmin Popescu, realizator la Radio România Actualităţi, Maria Gheorghiu, Daniel Iancu, Cătălin Stepa (fiul regretatei Tatiana Stepa), Emil Proşcan şi, nu în ultimul rând, poeta Georgeta Sesterman. Calitatea interpreţilor a făcut dificilă misiunea "juraţilor" pentru desemnarea câştigătorilor. La startul concursului au fost 13 interpreţi de pe tot cuprinsul ţării.

Premiul "Valeriu Sterian" a fost adjudecat  de Laura Todică din Cluj-Napoca, iar Premiul de Popularitate  i-a revenit lui Claudiu Palalaia din Buzău. "Cel mai bun mesaj" a fost transmis de interpretul Florian Sprânceană, din Pucioasa, iar premiul "Primul meu cântec" i-a revenit Dariei Bogheană, din Piatra-Neamţ.

Premiul al III-lea a fost atribuit Taniei Alexandru şi grupului vocal "Trio Vox" din Buzău, premiul  al II-lea a fost câştigat de Mihaela Stoica, din Giurgiu, premiul I a fost adjudecat de grupul "Cântec Nou" din Ploieşti, iar Marele Premiu "Tatiana Stepa" i-a revenit tinerei Delia Porumb (14 ani) din Râmnicu-Sărat, judeţul Buzău.

 

În cele două zile, asistenţa a avut ocazia să se bucure și de recitalurile oferite de Maria Gheorghiu, Daniel Iancu, Dinu Olăraşu, Emeric Imre, Adi Beznă, Andrei Maftei, Vali Petcu, Cătălin Stepa, şi mai cu seamă de Andrei Păunescu, George Nicolescu, Mircea Vintilă, Victor Socaciu.

 

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.