Marți, 23 Ianuarie 2018 13:52

24 IANUARIE | Programul evenimentelor programate miercuri la Ploieşti

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe 24 ianuarie se împlinesc 159 de ani de la Unirea Principatelor Române, ocazie cu care autorităţile locale au programat mai multe evenimente inedite. La Ploieşti, Primăria dă startul evenimentelor de la ora 10.30.

Potrivit anunţului transmis de Primăria Ploieşti, ceremonia dedicată sărbătoririi unirii din timpul lui Alexandru Ioan Cuza se va derula în două locuri, mai întâi la colegiul din centrul municipiului care îi poartă numele fostului domnitor şi apoi la Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova.

La C.N. "Al. I. Cuza", ceremonia începe la 11.00, după ce, în prealabil, de la 10.30, sunt programate instalarea gărzii de onoare la monument şi realizarea dispozitivului. Programul cuprinde alocuţiuni, depuneri de buchete de flori şi o horă a unirii în curtea unităţii de învăţământ.

De la ora 12.00, alaiul se mută la Muzeul de Istorie, iar programul este similar, cu alocuţiuni, depuneri de flori, ceremonie militară şi hora unirii.

Pe lângă cei 159 de ani de la aşa-zisa Mică Unire a lui Cuza, în 2018 se împlinesc 100 de ani de la formarea României Mari, iar data de 24 ianuarie este un reper important în calendarul gândit de autorităţile din Prahova pentru anul centenarului.

CITEŞTE ŞI:

ROMÂNIA 100 | Spectacol inedit, pe 24 ianuarie, la Ploieşti

Anul centenarului începe, în Prahova, cu trei dezveliri de busturi şi două înfrăţiri cu raioane din Moldova

Tot miercuri, cu acelaşi prilej, sunt programate ample manifestări organizate de Consiliul Judeţean Prahova, dar şi de Primăria comunei Gorgota, localitate a cărei istorie se leagă strâns de domnia lui Cuza.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.