Marți, 13 Februarie 2018 11:53

Teatrul "Toma Caragiu" Ploiești: Premiera oficială a spectacolului "The Night Alive" va avea loc pe 28 februarie

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti găzduiește miercuri, pe 28 februarie, de la ora 18.30, în sala teatrului, la premiera oficială a spectacolului "The Night Alive", de Conor McPherson, în traducerea Bogdan Budes. Regia este semnată de Cristi Juncu, iar scenografia îi aparţine lui Vladimir Turturica.

Spectacolul îi are în distribuţie pe: Bogdan Farcaş (Tommy), Ioan Coman (Doc), Ada Simionică (Aimee), Paul Chiribuță (Maurice), Andrei Radu (Kenneth).

"The Night Alive" vorbeşte despre eroismul neaşteptat din viaţa de zi cu zi şi despre durerea corozivă a singurătăţii. Conor McPherson aduce la lumină, în stilul său personal, cădura şi omenescul care pot exista chiar şi în cele mai improbabile situaţii, într-un spectacol despre oameni care au curajul să înfrunte trecutul și să își asume propria poveste.

„«The Night Alive» pare un studiu de caractere, dar e, cred eu, mai mult decât atât. Peste particularităţile lor, delectabile în sine, personajele piesei sunt reprezentative pentru generaţiile ultimei jumătăţi de veac”, spune regizorul Cristi Juncu.

"The Night Alive" este o piesă scrisă în 2013 de dramaturgul şi regizorul irlandez Conor McPherson. Premiera oficială a spectacolului a avut loc în acelaşi an, la Londra, în regia autorului.

Oscilând între tărâmul dramei şi cel al comediei, The Night Alive este o piesă care explorează vieţile unor suflete rătăcite … şi o întâlnire întâmplătoare care le-ar putea schimba cursul.

Întreaga acţiune are loc la Dublin, în camera dezordonată în care locuieşte Tommy, un bărbat de vârstă mijlocie a cărui viaţă este în derivă de 2 ani încoace, de când s-a înstrăinat de familia sa. Tommy locuieşte cu chirie în casa unchiului său, câştigându-şi existenţa din tot felul de învârteli pe care le pune la cale cu prietenul său încet la minte, Doc.

Când Tommy vine în ajutorul unei tinere prostituate pe nume Aimee, începe să zărească o scânteie de speranţă care îl face să creadă că viaţa lui poate capăta în cele din urmă un sens. Însă trecutul nu poate fi lăsat uşor în urmă şi totul s-ar putea prăbuşi odată cu apariţia unui bărbat din viaţa lui Aimee.

Sursa: teatruploiesti.ro

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.