Miercuri, 21 Februarie 2018 14:29

VIDEO - "Oameni din Ploiești": povestea dascălilor de altădată, spusă de foștii lor elevi

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Zeci de absolvenți din promoții de acum mai bine de 50 de ani, ai Colegiilor Naționale "Ion Luca Caragiale" și "Mihai Viteazul" s-au întâlnit, miecuri, în sala de lectură a Bibliotecii "Nicolae Iorga", pentru lansarea volumului "Oameni din Ploiești", scris de 15 dintre foștii lor colegi.

Cartea este o continuare a proiectului inițiat de promoția 1966 de la C. N. "I. L. Caragiale", la 50 de ani de la absolvirea liceului, concretizat de asemenea într-un volum inedit, lansat în urmă cu aproape un an.

Citiți și: "Ploieștiul văzut din Liceul Caragiale", o colecție de amintiri de la promoțiile de odinioară pentru generațiile de mâine (FOTO și VIDEO)

De această dată, poveștile relatate de elevii de altădată ai Ploieștiului sunt dedicate, în mare parte, dascălilor lor. Echipa care le-a pus pe hârtie s-a schimbat, un pic, și include, de această dată, și doi absolvenți de la CNMV, proiectul aducând laolaltă, pentru un rezultat plin de emoție, absolvenți ai celor două eterne rivale din municipiu.

Iar acesta nu este capitolul final al poveștii despre vechiul Ploiești. Autorii au descoperit că mai au, încă, multe de împărtășit tinerei generații și promit că se vor apuca, în curând, și de volumul al treilea.

 

 

 

 

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.