Luni, 07 Mai 2018 11:10

Noi provocări pentru bibliotecile publice

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Proiectul "Noi provocări pentru bibliotecile publice" (NewLib), implementat în Biblioteca Județeană „Nicolae Iorga” Prahova în perioada iunie 2016-mai 2018,  a ajuns la final. Cinci echipe de proiect din Italia, Portugalia, Danemarca și România au folosit metodologia Design Thinking pentru îmbunătățirea serviciilor în bibliotecile lor. Oameni dedicați cu idei extraordinare au participat la Milano, în perioada 17-22 aprilie 2018, pentru diseminarea rezultatelor.

Evenimentul de final a făcut parte din „Săptămâna Designului Milano” - o modalitate excelentă de a împărtăși cunoștințele cu comunitatea de design și de a evidenția capacitatea de inovare în biblioteci. Cele mai importante firme de design, își doresc să fie acolo în fiecare an pentru vizibilitatea și oportunitățile care pot fi create. Designul nu se referă doar la obiecte, materiale și produse, ci mai ales  la integrare, participare și dezvoltare socială în comunitate. Evenimentul a avut  loc la Palazzo delle Stelline, o clădire istorică din inima orașului Milano. Din partea Bibliotecii Județene „Nicolae Iorga” Prahova au participat pentru a împărtăși experiența noilor provocări ale proiectului ”New Challenges for Public Libraries/Noi provocări pentru bibliotecile publice”, director Mihaela Radu alături de Loredana Stanciu și Roxana Dascălu, bibliotecari.

Proiectul a beneficiat de  finanțare din partea Uniunii Europene prin Programul EUROPA CREATIVĂ (2014-2020), Subprogramul Cultura.

Obiectivele Programului EUROPA CREATIVĂ vizează sprijinirea sectoarelor culturale în vederea promovării unei creșteri inteligente, durabile și favorabile a incluziunii, precum și protejarea, dezvoltarea și promovarea diversității culturale, lingvistice și a patrimoniului cultural european.

Ca rezultat al metodologiei Design Thinking, la Biblioteca Județeană „Nicolae Iorga ” din  Ploiești au fost amenajate, în urma consultării cu comunitatea, două spații în care se derulează activități educative cerute de public.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.