Vineri, 11 Mai 2018 09:56

"Citind marele război. Antologia scriitorilor căzuți". Volumul lui Dan Gulea va fi lansat miercuri, la Ploiești

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Județean Prahova și  Biblioteca Județeană ”Nicolae Iorga”, cu sprijinul Clubul Rotary Ploiești, Societatea Culturală "Ploiești Mileniul III" și Societatea de Științe Istorice din România - Filiala Prahova, organizează miercuri, 16 mai 2018, de la ora 18.00, Sala Marea Unire, lansarea volumului "Citind marele război. Antologia scriitorilor căzuți", de Dan Gulea, apărut în 2017 la Editura Muzeul Literaturii Române.

"Cartea adună atât biografii ale scriitorilor români care au murit pe frontul Primului Război Mondial, cât și fragmente din operele lor, referitoare sau nu la conflagrația mondială. Volumul are meritul nu doar de a aduna informații biografice și a publica textele autorilor jertfiţi în război, ci și pe acela de a așeza în context literar ideile social – culturale la care au aderat autorii cercetați" se arată în prezentarea realizată de reprezentanții Bibliotecii Județene.

Lansarea va avea loc în prezența autorului și a invitaților  acestuia, scriitorii Codruţ Constantinescu si Dorin Stănescu, fiind moderată de jurnalistul Claudius Dociu.

Profesor la Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" din Ploiești, Dan Gulea este autorul mai multor volume primite cu entuziasm de public și critica literară. Printre acestea se numără "Pluviografii. O istorie a culturii române de la Ploiești", "Marginaliile avangardelor", declarată Cartea anului 2016 de către Uniunea Scriitorilor - Filiala București, și  "Ploiești. Orașul dispărut", publicat anul trecut la Editura "Ploiești - Mileniul III".

"În cel mai recent volum, Dan Gulea aduce în atenția publicului 37 de scriitori al căror sfârșit este legat, în ultimă instanță, de circumstanțele războiului în urma căruia România a trăit, la începutul  secolului trecut, ora astrală a Marii Uniri, sărbătorita de noi toți în Anul Centenarului", au transmis reprezentanții Clubului Rotary Ploiești.

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.