Joi, 26 Iulie 2018 12:14

Surprizele anunțate de echipa Teatrului "Toma Caragiu" din Ploiești, pentru stagiunea 2018 - 2019

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De aproape o lună, Teatrul "Toma Caragiu" a intrat într-o binemeritată vacanță, după un an excepțional, marcat de premiere, festivaluri și spectacole care au încântat zeci de mii de ploieșteni, în sălile de spectacol sau pe stradă, cu prilejul diverselor evenimente în aer liber. Echipa nu are, însă, timp de odihnă, pentru că pregătește cea de-a 69-a stagiune, pe care o anunță, de asemenea, bogată în spectacole și proiecte speciale, care să constituie prilejuri cât mai dese de întâlnire între spectatori și artiști.

Conducerea instituției a anunțat că, odată cu noua stagiune, Teatrul de Animaţie pentru copii şi tineret Imaginario va prezenta două noi spectacole. Unul dintre ele este "Prostia omenească", în regia Sabinei Arsenie, realizat în colaborare cu Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografica „I.L.Caragiale”. O altă premieră va fi comedia shakespeariană "Doi tineri din Verona", în regia lui Vlad Trifas, o producţie în care vor evolua şi actori ai Secţiei Drama și care promite să contribuie la unul dintre obiectivele anunțate în momentul redenumirii secției, și anume acela de a se adresa cât mai mult, prin spectacolele sale, inclusiv adolescenților, o categorie care, până acum, a avut parte de spectacole dedicate.

Printre proiectele Teatrului de Animaţie pentru stagiunea 2018-2019 se numără, de asemenea, spectacolul "Flautul fermecat", în regia lui Toma Hogea, iar Radu Dinulescu va reveni la Ploieşti pentru a monta un spectacol avangardist, după un text de Matei Visniec, în care se vor folosi holograme şi tehnica robotică de mânuire a păpuşilor, proiect care a câştigat o finanţare AFCN, au mai anun'at reprezetanții teatrului ploieștean.

Secţia Drama pregăteşte și ea o nouă premieră, "Cuscrii de la Tirana", o comedie în regia lui Dragoş Câmpan, după un text contemporan din literatura greacă, iar din octombrie vor începe repetiţiile la spectacolul "Piatra din casa", în regia lui Alexandru Dabija, după un text de Vasile Alecsandri.

Din toamnă, "Zaraza", un succes uriaș al stagiunii trecute, va fi jucat din nou de artiștii Teatrului de Revista "Majestic". Spectacolul aduce în zilele noastre parfumul seducător al „micului Paris”, pe ritmurile muzicii urbane româneşti a anilor interbelici. Iar următorul proiect al secţiei va fi o comedie bulevardieră care va purta semnătura regizorală a lui Radu Gabriel.

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.