Joi, 13 Septembrie 2018 13:29

VIDEO - Vino și ocupă-ți locul pentru noua stagiune a Teatrului "Toma Caragiu".  Premierele pregătite pentru spectatorii ploieșteni

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Reprezentanții Teatrului "Toma Caragiu" din Ploiești au anunțat, joi, deschiderea oficială a stagiunii 2018 - 2019, cea de-a 69-a din istoria instituției și una pe care directorul Mihaela Rus o anunță cel puțin la fel de interesantă ca precedenta. Și asta cu atât mai mult cu cât numărul sponsorilor și al partenerilor s-a mărit considerabil, iar proiectele echipelor din cadrul celor trei secții vor beneficia, în următoarele luni, de susținerea deja cunoscută a Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploiești, dar și de sprijinul și contribuția UPG Ploiești, Casei de Cultură a Studenților, Camerei de Comerț și Industrie Prahova și a Hipodromului din Ploiești, care în prezent găzduiește o parte din decoruri și care, în curând, s-ar putea transforma el însuși într-un decor pentru un proiecte deosebit de ambițios.

Debutul actualei stagiuni are loc vineri seară, cu spectacolul "Prostia Omenească" al Teatrului pentru Copii și Tineret "Imaginario" (fostul Teatru de Păpuși "Ciufulici"), care va fi jucat într-un spațiu mai puțin obișnuit, la Parcul Bucov, în cadrul evenimentului "Noaptea la Zoo". Aceasta este și prima premieră din programul actualei stagiuni, șeful secției amintite, actorul și scenograful Mihai Androne, anunțând și alte noutăți planificate de echipa sa, dintre care amintim "TOHU-BOHU", "Flautul fermecat", dar și "Doi tineri din Verona", un spectacol gândit în special pentru adolescenți și tineri de un regizor de-o seamă cu ei: Vlad Trifaș

Nici secția Dramă nu se lasă mai prejos și anunță, pentru această stagiune, nu mai puțin de patru premiere ("Cuscrii din Tirana", "Piatra din Casă", "Iulius Cezar" și "Căsătoria"), în timp ce echipa de la Teatrul de Revistă "Majestic" pregătește spectacolul "Ministrul", un proiect inspirat din realitatea pe care o trăim în prezent, dar și un concert Nico, la care îndrăgita artistă, solistă a teatrului ploieștean, va aduce pe scenă invitați de marcă.

Citiți și: Festivalul de Teatru "Toma Caragiu" marchează, în 2018, prima ediție internațională

Tot din această stagiune, echipa teatrului ploieștean a ales o manieră inedită pentru a-și promova proiectele și a le face cât mai cunoscute. La finalul săptămânii trecute, complexul comercial Ploiești Shopping City a găzduit show-ul de promovare "TTC#Onelove. Recensâmânt teatral cântat și dansat", o nouă reprezentație fiind programată pentru vineri, 14 septembrie, de la ora 18.00. Spectacolul aduce în fața publicului și a potențialilor spectatori o mostră din ceea ce a reprezentat stagiunea trecută și o prezentare, într-o manieră inedită, a proiectelor cu care echipa de la Ploiești cu siguranță își va demonstra din nou valoarea.

Mai multe detalii despre surprizele pregătite la Teatrul "Toma Caragiu" Ploiești, în stagiunea 2018 - 2019, găsiți în ediția tipărită a ziarului telegrama de luni,  17 septembrie.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.