Joi, 13 Septembrie 2018 13:56

Festivalul de Teatru "Toma Caragiu" marchează, în 2018, prima ediție internațională

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ediția din 2018, a VIII-a, a festivalului de Teatru "Toma Caragiu", organizat la Ploiești, va marca o premieră mult așteptată. Vorbim, cu adevărat, despre prima ediție internațională a evenimentului care a devenit deja un punct important în agenda culturală la nivel național. Și-au anunțat deja prezența, la Ploiești, la începutul lunii viitoare, trupe din Republica Moldova, dar și din Franța și Spania. Acestea se vor alătura invitaților din București și din restul țării, în cadrul unui festival care, în 2018, va sta sub semnul diversității. "Ne-am dorit să aducem cât mai multe genuri, așa că  vom avea, în programul festivalului, spectacole de teatru, spectacole-concert, spectacole stradale și de teatru-circ. În total pregătim 20 de reprezentații care vor avea loc în sălile Teatrului pentru Copii și Tineret «Imaginario», Teatrului «Toma Caragiu» și la Casa Sindicatelor, dar vom avea evenimente și la Berăria Teatrului și în spații alternative, pe care le vm alege în special pentru spectacolele de stradă", a precizat Miriam Dumitrescu, șeful Serviciului Secretariat literar, organizare spectacole, marketing&PR al TTC Ploiești.

Reprezentanții instituției de cultură nu au vrut, deocamdată, să ofere mai multe detalii referitoare la festivalul care va avea loc, se pare luna viitoare. Singurul indiciu a fost că deschiderea va fi marcată, pe 5 octombrie, printr-o premieră a teatrului ploieștean. Este vorba despre o nouă colaborare cu regizorul Alexandru Dabija, pentru piesa "Piatra din casă", care se va juca pe 5 noiembrie.

Citiți și:   VIDEO - Vino și ocupă-ți locul pentru noua stagiune a Teatrului "Toma Caragiu".  Premierele pregătite pentru spectatorii ploieșteni

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.