Telegrama

Telegrama

Donec justo metus, congue a dignissim ut, faucibus in lorem. Ut sollicitudin felis quis erat sodales tempor. Vivamus mauris lorem, condimentum a cursus nec, pretium non mi. Vestibulum ullamcorper lacus id tellus.

Un copil în vârstă de doi ani, din comuna prahoveană Şotrile, a fost victima unei agresiuni sexuale, potrivit Serviciului de Ambulanță Prahova. Copilul a fost transportat la Ploiești la Serviciul de Medicină Legală. Acesta era agitat și a prezentat vărsături, dar din păcate nu poate spune nimic datorita vârstei. Familia a fost cea care a chemat ambulanța.

Potrivit IJP Prahova, tatăl copilului a acuzat că o rudă ar fi agresat sexual bebelușul. Poliția anunțat Direcţia Generală pentru Protecţia Copilului (DGASPC) și continuă cercetările. Potrivit primelor informaţii, principalul suspect în acest caz ar fi un unchi al victimei, în vârstă de 23 de ani de ani. Acesta este audiat de poliţişti.

   

În ochii bărbaților, o femeie îngrijită emană multă feminitate și senzualitate și este percepută ca o femeie cu adevărat frumoasă, atât din punct de vedere fizic, cât și interior. După prima privire sau întâlnire, bărbații împart femeile în 3 categorii: femei drăguțe, femei care arată bine și femei frumoase. În categoria femeilor drăguțe intră în mod special femeile care se fac remarcate prin atitudine, prin simțul umorului, și mai puțin prin înfățișarea fizică, femeile care arată bine ies în evidență prin aspectul fizic deosebit, iar femeile frumoase sunt acelea care atrag bărbații prin aspectul lor plăcut, îngrijit, prin zâmbetul fermecător și prin micile detalii care dau un plus de senzualitate. Totodată, o femeie îngrijită este cea care emană mai multă încredere în ea și se face remarcată mult mai ușor.

În anumite cazuri, aspectul fizic funcționează ca o carte de vizită pentru femei, iar aici ne referim în mod special la job-urile care presupun un contact direct cu clienții sau cu partenerii și nu numai. Dacă mergi la un salon de masaj erotic în București, primul criteriu după care ar trebui să alegi fata care vrei să îți facă masajul este aspectul fizic. De la felul în care îi stă fiecare șuviță de păr, până la aspectul unghiilor sau la rujul pe care îl poartă pe buze, o fată poate fi considerată „plăcută”, sau din contră „vulgară”. Mulți asociază saloanele de masaj erotic din București cu fetele vulgare, însă această asociere este mai mult decât greșită. Dacă îți faci curaj și treci pragul unui salon de masaj erotic din București vei fi surprins de latura senzuală a erotismului și de atmosfera plăcută întreținută de fete cu adevărat preocupate de aspectul lor fizic.

Atunci când ne referim la aspectul plăcut, îngrijit, nu ne referim neapărat la un trup de model, ci mai degrabă la o atitudine plăcută și la o încredere în sine plăcută. Apropo de asta, știai că bărbații consideră sexy o femeie cu încredere în sine și nu una vulgară? O femeie îngrijită va fi preocupată mereu de cum îi stă părul, de cum îi stă machiajul sau de cum arată oja de pe unghii. O femeie îngrijită este o femeie curată, care îndură ședințe de epilare uneori poate prea dureroase și tratamente cosmetice costisitoare doar ca să aibă o piele fină la atingere și catifelată. O femeie îngrijită merge săptămânal la tratamente faciale pentru a se asigura că tenul ei strălucește și la salonul de coafură pentru a avea un păr sănătos. Micile detalii precum manichiura sau pedichiura sunt plănuite din timp și nu lăsate pe ultima sută de metri, parfumul este ales cu mare atenție astfel încât el să nu fie nici prea strident, nici prea subtil, iar hainele sunt alese astfel încât să lase o urmă de mister și să trezească imaginația bărbaților.

Chiar dacă nu vor să recunoască, bărbații sunt atrași de femeile care stau cu orele în oglindă pentru a se asigura că totul este pus la punct și că vor atrage toate privirile celor din jur. Bărbații iubesc femeile îngrijite și curate, iar femeile iubesc să fie frumoase, senzuale și dorite de bărbații din jurul lor. Data viitoare când mergi într-un salon de masaj erotic din București, alege-o pe cea mai îngrijită dintre fete, pe cea care are un aspect curat și plăcut pentru că acea fată este cea care te va duce pe culmile plăcerii și te va învăța ce este fericirea cu adevărat!

Foto: pixabay.com

 

 

   

Elevii de la Şcoala Gimnazială „Gh. Diboş“ din Măneşti au făcut un concurs inedit în această perioadă, dar nu legat de tradiţia irlandeză a Halloween-ului, ci una axată pe valorile tradiţionale româneşti şi creştine.

Practic, copiii au făcut mai multe lucrări de pictură şi desen cu tema „Alături de îngeri“, care au fost jurizate.  Au participat 40 de elevi care nu numai că au arătat talent în artele plastice dar şi în recitarea de poezii şi cântat, toate adaptate temei evenimentului.

Evenimentul, derulat în incinta căminului cultural din localitate, este parte a proiectului educaţional „Sărbătorim Îngeraşii“, rezultatul parteneriatului dintre Şcoala Gh. Diboş din Măneşti, Primăria Măneşti şi parohiile din satele Zalhanaua, Băltiţa şi Coada Izvorului.

Profesorul de religie al școlii, Bogdan Apostol şi directorul şcolii Andreea Radu au înmănat  elevilor diplome și premii constând în cărți, icoane iar coordonatorilor elevilor câte o icoană reprezentându-i pe Arhanghelii  Mihail și Gavril.  De asemenea, a fost oferită încă o icoană Școlii Primare, sat Zalhanaua pentru talentul artistic al elevilor.

Elevii premiaţi sunt :

LOCUL I: ANDRONACHE DANIELA- clasa a III-a, Școala Primară, sat Coada Izvorului, îndrumător profesor învățământ primar Stoica Maria

LOCUL II: BĂLȚATU VERONICA- clasa a III-a, Școala Primară, sat Zalhanaua, îndrumător profesor învățământ primar Norocea Camelia

LOCUL III- PARASCHIV DORIN- clasa a II-a, Școala Primară, sat Băltița, îndrumător profesor învățământ primar Rotariu Alina

MENȚIUNE:  TĂNASE ADELINA- clasa P,  Școala Gimnazială ”Gheorghe Diboș”, comuna Mănești, îndrumător profesor învățământ primar Zamfir Nicoleta Mihaela   

 

 

 

   

Publicat în data de 14 septembrie 2017

ANUNŢ PARTICIPARE PROCEDURA ATRIBUIRE CONTRACT SERVICII DE CONSULTANŢĂ privind proiectul de investiţie intitulat: CONSOLIDARE, RESTAURARE, AMENAJARE INCINTĂ ȘI VALORIFICARE TURISTICĂ BISERICA "SF. GHEORGHE VECHI", "CUVIOASA PARASCHIVA"

Str. Arieș, nr. 9, mun. Craiova, judeţul DOLJ

Parohia Sf. Gheorghe Vechi - unitate de cult, cu sediul social în Str. Arieș, nr. 9, mun. Craiova, judeţul Dolj, reprezentată legal de Prept paroh Irimia Gheorghe Aurel, telefon 0725442700, doreşte să achiziţioneze servicii de consultanţă în cadrul proiectului de investiţie - Consolidare, restaurare, amenajare incinta şi valorificare turistică Bisericas “Sf. Gheorghe Vechi”,” Cuvioasa Paraschiva”.

Acest proiect urmează a se depune spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020 - Axa prioritară 5 – Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de investiţii 5.1. – Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului naţional şi cultural – (Apel de proiecte POR/2017/5/5.1/2. Sau Apel de proiecte POR/2017/5/5.1/SUERD/1)

Contractul de servicii de consultanţă vizează următoarele servicii:

  • servicii de consultanţă privind elaborarea cererii de finanţare şi a tuturor studiilor necesare întocmirii acesteia;
  • consultanta/asistenta juridică în scopul elaborării documentaţiei de atribuire şi/sau aplicării procedurii de atribuire a contractelor de achiziţie;
  • servicii de consultanţă privind managementul proiectului finanţat.

Aceste servicii vor fi executate de către ofertantul declarant câştigător, atât la sediul social al acestuia, cât şi la sediile sociale ale factorilor implicaţi în derularea acestui proiect.

Serviciile de consultanţă solicitate se vor executa cu respectarea prevederilor naţionale aplicabile domeniului de activitate patrimoniul cultural naţional, având în vedere obiectul proiectului de investiţie ce urmează a fi realizat de solicitant, acela de restaurare/conservare/valorificare turistică monument istoric.

Durata de realizare a serviciilor de consultanţă se va stabili în funcţie de durata Contractului de finanţare încheiat între Parohia Sf. Gheorghe Vechi şi AM POR cu respectarea drepturilor şi obligaţiilor asumate de părţile contractante.

Valoarea estimată a contractului de servicii de consultanţă este de 250.000,00 lei fără TVA.

Pe parcursul îndeplinirii contractului de servicii de consultanţă preţul contractului poate fi ajustat în următoarele situaţii:

  1. Au avut loc modificări legislative, modificări ale normelor tehnice sau au fost emise de către autorităţile publice centrale sau locale acte administrative care au ca obiect instituirea, modificarea sau renunţarea la anumite taxe/impozite locale, al căror efect se reflecta în creşterea/diminuarea costurilor pe baza cărora s-a fundamentat preţul contractului de achiziţie;
  2. Pe piaţa au apărut anumie condiţii, în urma cărora s-a constatat creşterea/diminuarea indiciilor de preţ petru elemente constitutive ale ofertei, al căror efect se reflecta în creşterea/diminuarea costurilor pe baza cărora s-a fundamentat preţul contractului de achiziţie.

Ofertele se vor depune la sediul social al solicitantului din Str. Arieș, nr. 9, mun. Craiova, judeţul DOLJ. Orice informaţii suplimentare referitoare la prezenţa procedura se pot solicita de la sediul social al solicitantului (achizitorului) sau accesând următorul număr de telefon: 0725442698, persoana de contact – Preot Achim George Daniel.

Documentaţia de atribuire (specificaţiile tehnice) a contractului de servicii de consultanţă, ce trebuie avută în vedere de potenţialii ofertanţi la realizarea ofertei, poate fi solicitată de la sediul social al solicitantului din Str. Arieș, nr. 9, mun. Craiova, judeţul DOLJ.

Oferta depusă de operatorii economici participanţi la procedura de atribuire a contractului de servicii de consultanţă va respecta specificaţiile tehnice şi formalităţile solicitate de Parohia Sf. Gheorghe Vechi în documentaţia de atribuire a contractului de servicii de consultanţă.

Termenul până la care potenţialii ofertanţi pot prezenta oferta este dată de 28 septembrie 2017 ora 12:00.

*Nota - Prezenţa procedura de achiziţie se derulează în conformitate cu prevederile Ordinului 1284 din data de 08.08.2016 privind aprobarea Procedurii competitive aplicabile solicitanţilor/beneficiarilor privaţi pentru atribuirea contractelor de furnizare, servicii sau lucrări finanţate din fonduri europene.

 

 

   

Publicat în data de 14 septembrie 2017

ANUNŢ PROCEDURĂ ATRIBUIRE CONTRACT DE SERVICII DE PROIECTARE, SERVICII DE ASISTENŢĂ TEHNICĂ DIN PARTEA PROIECTANTULUI PE DURATA DE IMPLEMENTARE A PROIECTULUI ŞI EXECUŢIE LUCRĂRI

În cadrul proiectului de investiţie intitulat

CONSOLIDARE, RESTAURARE, AMENAJARE INCINTĂ ȘI VALORIFICARE TURISTICĂ BISERICA "SF. GHEORGHE VECHI", "CUVIOASA PARASCHIVA"

Str. Arieș, nr. 9, mun. Craiova, judeţul DOLJ

Parohia Sf. Gheorghe Vechi - unitate de cult, cu sediul social în Str. Arieș, nr. 9, mun. Craiova, judeţul Dolj, reprezentată legal de Prept paroh Irimia Gheorghe Aurel, telefon 0725442700, doreşte să achiziţioneze servicii de proiectare (întocmire documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţie, proiect pentru autorizarea executării lucrărilor, proiect tehnic de execuţie) servicii de asistenţă tehnică din partea proiectantului pe durata de implementare a proiectului şi execuţie lucrări în cadrul proiectului de investiţie intitulat – ”Consolidare, restaurare, amenajare incinta şi valorificare turistică Biserica “Sf. Gheorghe Vechi”,” Cuvioasa Paraschiva”.

Acest proiect urmează a se depune spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020 - Axa prioritară 5 – Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de investiţii 5.1. – Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului naţional şi cultural – (Apel de proiecte POR/2017/5/5.1/2. sau Apel de proiecte POR/2017/5/5.1/SUERD/1)

Contractul indicat anterior vizează următoarele activităţi:     

  • servicii de proiectare (întocmire documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţie, proiect pentru autorizarea executării lucrărilor, proiect tehnic de execuţie);
  • asistenţa tehnică din partea proiectantului pe durata de execuţie a lucrărilor;
  • execuţie lucrări ce constau în principal în: restaurare pictură murală interioară şi exterioară la Sfânta Biserică, restaurare piatră şi catapeteasma, amenajare incinta, lucrări de instalaţii.

Aceste activităţi vor fi executate de către ofertantul declarant câştigător, atât la sediul social al acestuia, cât şi la locul de implementare al proiectului.

În conformitate cu art. 24 alin. (4) din Legea nr.422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, republicata elaborarea expertizelor tehnice, a proiectelor de consolidare, restaurare, verificare tehnică a proiectelor şi dirigentarea lucrărilor se efectuează numai de experţi şi/sau specialişti atestaţi de către Ministerul Culturii şi Cultelor, cu respectarea exigentelor specifice domeniului monumentelor istorice şi a cerinţelor privind calitatea lucrărilor în construcţii. Pentru execuţia lucrărilor se au în vedere prevederile Ordinului nr. 777/2003 pentru aprobarea reglementărilor tehnice „Îndrumător pentru atestarea tehnico-profesionala a specialiştilor cu activitate în construcţii”, şi prevederilr Legii nr.422/2001 republicata, privind protejarea monumentelor istorice, cu modificările şi completările ulterioare.

Obiectul contractului şi scopul urmărit de solicitant prin implementarea proiectului de investiţie anterior rubricat este detaliat în specificaţiile tehnice întocmite de solicitant în vederea atribuirii contractului de servicii de proiectare (întocmire documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţie, proiect pentru autorizarea executării lucrărilor, proiect tehnic de execuţie) servicii de asistenţă tehnică din partea proiectantului pe durata de implementare a proiectului şi execuţie lucrări în cadrul proiectului de investiţie intitulat - Consolidare, restaurare, amenajare incinta şi valorificare turistică Bisericas “Sf. Gheorghe Vechi”,” Cuvioasa Paraschiva”.

Tipul şi durata contractului:

Serviciile de proiectare (întocmire documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţie) vor fi executate până la cel târziu dată de 20 noiembrie 2017;

Serviciile de proiectare (proiect pentru autorizarea executării lucrărilor, proiect tehnic de execuţie) vor fi executate până la sfârşitul luni martie 2017;

Serviciile de asistenţă tehnică din partea proiectantului se vor executa de la data semnării Contractului de finanţare dintre solicitant şi Autoritatea de Management pentru POR 2014-2020. Asistenţa tehnică din partea proiectantului va fi asigurată pe toată perioada de execuţie a lucrărilor prevăzute în cadrul proiectului de investiţie anterior rubricat.

Lucrările prevăzute în cadrul proiectului se vor derula de data semnării contractului de finanţare dintre Beneficiar/Solicitant şi Autoritatea de Management pentru POR 2014-2020. Activitatea de execuţie lucrări se va derula de la data emiterii ordinului de începere lucrări de către Solicitant/Beneficiar şi nu va depăşi 48 de luni de execuţie.

Valoarea estimată a contractului:

Serviciile de proiectare ce constau în întocmirea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie, întocmirea proiectului tehnic pentru autorizarea executării lucrărilor şi a proiectului tehnic de execuţie au fost estimate la valoarea de 260.000,00 lei fără TVA.

Pentru activitatea de asistenţă tehnică din partea proiectantului a fost estimate suma de 40.000,00 lei fără TVA.

Pentru activitatea de execuţie lucrări a fost estimată suma de 6.100.000,00 lei fără TVA din care cheltuieli diverse şi neprevăzute suma de 485.000,00 lei fără TVA. La întocmirea propunerilor financiare, ofertanţii vor avea în vedere şi vor prezenta următoarele - preţul materialelor, utilajelor, echipamentelor şi dotărilor care vor fi corespunzătoare descrierilor acestora din documentele anexate.

Pe parcursul îndeplinirii contractului preţul contractului poate fi ajustat în următoarele situaţii:

  1. Au avut loc modificări legislative, modificări ale normelor tehnice sau au fost emise de către autorităţile publice centrale sau locale acte administrative care au ca obiect instituirea, modificarea sau renunţarea la anumite taxe/impozite locale, al căror efect se reflecta în creşterea/diminuarea costurilor pe baza cărora s-a fundamentat preţul contractului de achiziţie;
  2. Pe piaţa au apărut anumie condiţii, în urma cărora s-a constatat creşterea/diminuarea indiciilor de preţ petru elemente constitutive ale ofertei, al căror efect se reflecta în creşterea/diminuarea costurilor pe baza cărora s-a fundamentat preţul contractului de achiziţie.

Ofertele se vor depune la sediul social al solicitantului din Str. Arieș, nr. 9, mun. Craiova, judeţul DOLJ. Orice informaţii suplimentare referitoare la prezenţa procedura se pot solicita de la sediul social al solicitantului (achizitorului) sau accesând următorul număr de telefon: 0725442698, persoana de contact – Preot Achim George Daniel.

Documentaţia de atribuire (specificaţiile tehnice) a contractului de servicii de consultanţă, ce trebuie avută în vedere de potenţialii ofertanţi la realizarea ofertei, poate fi solicitată de la sediul social al solicitantului din Str. Arieș, nr. 9, mun. Craiova, judeţul DOLJ.

Oferta depusă de operatorii economici participanţi la procedura de atribuire a contractului de servicii de proiectare (întocmire documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţie, proiect pentru autorizarea executării lucrărilor, proiect tehnic de execuţie) servicii de asistenţă tehnică din partea proiectantului pe durata de implementare a proiectului şi execuţie lucrări în cadrul proiectului de investiţie intitulat - Consolidare, restaurare, amenajare incinta şi valorificare turistică Biserica “Sf. Gheorghe Vechi”,” Cuvioasa Paraschiva”, va respecta specificaţiile tehnice şi formalităţile solicitate de Parohia Sf. Gheorghe Vechi în documentaţia de atribuire întocmită pentru atribuirea contractului.

Termenul până la care potenţialii ofertanţi pot prezenta oferta este dată de 28 septembrie 2017 ora 13:00.

*Nota - Prezenţa procedura de achiziţie se derulează în conformitate cu prevederile Ordinului 1284 din data de 08.08.2016 privind aprobarea Procedurii competitive aplicabile solicitanţilor/beneficiarilor privaţi pentru atribuirea contractelor de furnizare, servicii sau lucrări finanţate din fonduri europene.

 

 

   

Ziua Armatei sărbătorită la Mizil

Ca în fiecare an, pe 25 octombrie am aniversat Ziua Armatei Române, așa cum s-a stabilit în anul 1959. Anul acesta, pe o vreme mohorâtă şi la propriu şi la figurat, în sensul unui anonimat cvasi-total, a avut loc o scurtă ceremonie de circa 20-30 minute, în prezenţa primarului Silviu Călin Negraru și a doamnei viceprimar Oana Dumitru, prilej cu care au fost depuse coroane de flori din partea administraţiei publice locale, Liceului Teoretic "Grigore Tocilescu" Mizil, Grupului Şcolar Tehnologic "Tase Dumitrescu", Asociaţiilor cadrelor militare în rezervă şi retragere "Aurel Vlaicu" şi "Cultul Eroilor".

Sărbătoare la biserica din cartierul "Dallas

Parohia purtând hramurile "Dimitrie cel Nou Basarabov" şi Sf. "Filofteia" din cartierul de pe valea Istăului, păstorită de preotul paroh Păun Cergău, a sărbătorit hramul "Dimitrie cel Nou Basarabov, prilej cu care zeci de credincioşi au fost prezenţi la oficierea ceremonialului religios de către un sobor de preoţi format din slujitorii lui Dumnezeu şi anume: Păun Cergău (amfitrion), Petru Tincu (parohul bisercii Af. "Ilie Proroc Tesviteanul" din satul Inoteşti, comuna Colceag - Prahova), Ilie Valentin Cruceru - Biserica Ungureni" Fântânele, Romulus Ardeleanu (Biserica Sf. Ioan - Mizil), Gheorghe Croitori, Biserica "Adormirea Maicii Domnului" Mizil, Ştefan Ardeleanu - parohia Sf. Nicolae Mizil etc.

Concomitent cu construirea noului cartier de locuinţe "Dallas" în anul 2010, la cererea locuitorilor de a dispune de un lăcaş de cult propriu, s-a luat în discuţie necesitatea construirii unui lăcaș de cult care să satisfacă cerinţele acestora. Pe vremea fostului primar Emil Proşcan au fost începute negocierile cu  preotul-paroh, Păun Cergău, care la acea vreme slujea la biserica din comuna Sălciile, pentru ridicarea unui paraclis. Slujba de sfinţire a avut loc în săptămăna Floriilor 2012, cu acceptul Prea Fericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Paraclisul este construit din lemn de brad cu fundaţie de beton-armat, cu o lungime de 13 metri, lățime de 5,5 metri şi o înălţime 10,5 metri, cu o singură turlă în mijloc, deasupra Naosului, şi este învelit cu şindrilă de fag, pereţii exteriori fiind căptuşiţi cu scânduri de brad suprapuse. Paraclisul se întinde pe o suprafaţă de 500 m.p., urmând ca pentru construcţia bisericii să fie alocaţi 1200 m.p. Concluzionând, preotul-paroh Păun Cergău este socotit ca unul dintre cei mai apreciaţi slujitori ai Domnului pentru harul său duhovnicesc, fiind îndrăgit de către enoriaşii săi.

Ziua Armatei omagiată la Banciu

Pe amplasamentul fostei U.M. 02331, divizionul 2 Antiaeriană Banciu (fostă unitate operaţională de rachete), cu o suprafaţă de 10 ha.), transformată în urmă cu 5 ani în aşezământ social "Savoliada" printr-un parteneriat cu Primăria comunei Baba-Ana, de către prof. dr. (teologie) Mihail Milea, parohul bisericii "Sf. Sava" de la Buzău, a avut loc o slujbă de comemorare a fostelor cadre militare care au lucrat în acest stabiliment important al M.A.P.N., şi a celor trecuţi în nefiinţă, în prezenţa a zeci de foste cadre ale unităţii militare mai sus amintite. Noua destinaţie creată are ca deviză "Mare este Dumnezeu". După oficierea slujbei de către preotul paroh Mihail Milea, conducerile Asociaţiilor militare în retragere şi rezervă "Aurel Vlaicu" şi "Cultul Eroilor" au depus coroane de flori la statuia domnitorului "Ştefan cel Mare" amplasată în faţa bisericii.

 Eduart Dumitrescu

   

Alin Georgescu, un tânăr în vârstă de 26 de ani din Ploieşti, student la Teatrologie şi fost membru al unor trupe de teatru din municipiu, are nevoie de ajutor pentru un costisitor tratament medical şi un transplant care să îi salveze viaţa. Ploieşteanul a fost diagnosticat în această primăvară cu o formă gravă de leucemie, iar singura lui şansă este, potrivit părinţilor şi apropiaţilor, o operaţie foarte scumpă în Italia.

Alin ar urma să plece luna viitoare în Peninsulă, iar familia încearcă să strângă banii necesari pentru tratament şi transplant.

Apropiaţii au creat un site şi o pagină de Facebook în care oferă mai multe detalii despre cazul lui Alin.

Mai multe detalii găsiţi pe site-ul alaturidealin.ro!

"Alin are 26 de ani, este din Ploiești și în prezent studiază Teatrologie si Management Cultural la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. Toti prietenii îl stiu ca fiind o fire optimista, vesela si gata oricand sa ajute. Caracterizat de altruism, perseverenta și dorinta de a invata si de a fi tot mai bun in tot ceea ce face, Alin a demonstrat ca nimic nu este imposibil daca iti doresti cu adevarat. Cea mai mare pasiune a lui este teatrul. Respira și expira teatru, tocmai de aceea, timp de 5 ani, a fost actor in echipa Centrului Dramatic Mythos din Ploiesti. Din noiembrie 2013 este voluntar in Asociatia Studentilor Europeni AEGEE Ploiesti, AEGEE fiind inca una dintre pasiunile lui, implicandu-se cu devotament in consolidarea Asociatiei, de-a lungul timpului fiind Vicepreședinte și Președinte.
A participat la peste 10 proiecte Erasmus+, mai întâi ca participant, apoi ca formator și organizator. Are atata planuri și energie incat nimic nu pare sa-l impiedice in a-si atinge toate visurile. Cu toate acestea, in luna mai a acestui an, ceea ce parea a fi o simplă raceala, în urma unor investigatii medicale, s-a dovedit a fi Leucemie acuta limfoblastica tipB, recent cu infiltrare neoplazica la nivel SNC – cu recomandare pentru tratament urgent și transplant in strainatate. Costurile se ridica la 250 000 euro. Bani absolut necesari pana la data de 9 octombrie!
Bani de care viața lui Alin depinde in intregime", povestesc apropiaţii.

 

   

Anterprenorii din Prahova și din județele învecinate au ocazia să participe joi, 21 septembrie 2017, la Ploiești, la primul eveniment al toamnei din proiectul național Business rEvolution: Digitalizarea - Trend sau Tsunami. Evenimentul se desfășoară la Hotel Prahova Plaza din Ploiești, începând cu ora 9.00.

Proiectul național Business rEvolution este organizat de Doingbusiness.ro și a avut deja impact asupra a mai mult de 15.000 de companii romanești în prima jumătate a anului 2017. Peste 500 de participanți au interacționat direct cu mai mult de 35 de personalități la evenimentele organizate de Doingbusiness.ro la Iași, Brașov, București și Arad în perioada martie - iunie 2017.

Evenimentul din 21 septembrie 2017 de la Ploiești este moderat de jurnalistul Radu Soviani și aduce în fața oamenilor de afaceri aspectele legale ale noilor modificari fiscale precum si ale noilor norme de protectie a datelor, dar prezinta si tendințe și strategii inovatoare în marketingul digital in acest nou context legislativ. Totodată, prezintă situația economică actuală și identifică potențialul pieței locale dar și direcțiile de digitalizare și automatizare a proceselor și activităților din companii, prezentând cele mai noi tehnologii care însoțesc transformarea digitala.

Conferința este deschisă de către Aurelian Gogulescu - Președintele Camerei de Comerț și Industrie Prahova care va vorbi despre economia prahoveană, in contextul reprezentat de  provocarea digitalizării. Imediat, Dumitru Ion - CEO al companiilor Kompass și Doingbusiness.ro va face o analiză a pieței potențiale, bazată pe rezultatele financiare raportate de 610,000 de companii pentru anul 2016 și va prezenta audienței noi aplicații pentru creșterea vânzărilor.

,,Niciun produs sau serviciu nu mai are potențialul să se vândă singur, așa cum statua în trecut definiția marketingului bine făcut’’, crede Dumitru Ion, CEO Doingbusiness.ro. ,,În urmă cu nu foarte mult timp, scopul marketingului era definit prin cunoașterea și înțelegerea excepțională a clienților astfel încât produsele sau serviciile să i se potrivească perfect și să se vândă singure. Este încă adevărat, doar că metodele de înțelegere și de a ajunge la clienți s-au schimbat dramatic în era digitală și a internetului, prin competiție, conținut și informații, așa că produsele și serviciile nu se mai vând singure, iar la Ploiești vom arată care sunt stimulii cheie și instrumentele esențiale pentru definirea și atingerea potențialului de vânzări’’, susține Dumitru Ion.

Antreprenorii prezenți la Ploiești vor avea ocazia totodată să afle care sunt prevederile și implicațiile noii reglementări privind splitul de TVA  de la Sorin Biban, Senior Tax Manager Biriș-Goran Legal + Tax, în timp ce Cătălina Ilie - Avocat D&B David și Baias va arăta cum ne adaptăm strategiile de afaceri la noile reglementări privind protecția datelor personale.

Sesiunea a II-a a evenimentului debutează cu Tudor Galoș, fondatorul Tudor Galoș Consulting care va arăta cum se construiește, prin inovație și digitializare, puntea între tehnologie și business-ul traditional, sau cum reinventam practicile de marketing, astfel încat sa fie conforme cu noul GDPR. Se alătură în această sesiune Elena Badea și Alexandra Cernian - Valoria prin prezentarea strategiilor de conținut în social media și a elementelor de succes pentru campaniile de social media, iar sesiunea este încheiată de Vasile Muscă - General Manager OpticNet care va prezenta, cu studii de caz, cateva abordări ale transformării digitale în cadrul companiilor dinamice.

Evenimentul se încheie cu prezentarea tendințelor și provocărilor în strategiile de resurse umane, prezentare interactivă susținută de Elena Badea - Managing Partner Valoria care va portretiza profilul noii generații de angajați, cu așteptările și motivațiile lor, dar va identifica și cele mai eficiente practici în atragerea și reținerea (inclusiv recompensarea) angajaților cheie.

Participarea la eveniment este gratuită (pentru doi reprezentanți din fiecare companie) iar înregistrarea se poate face în limita locurilor disponibile, pe site-ul www.doingbusiness.ro, în pagina dedicata evenimentului, unde este disponibilă și agenda completă a conferintei.

Business (r)Evolution este organizat de Doingbusiness.ro cu sprijinul Camerei de Comerț și Industrie Prahova si este sustinut de Alpha Bank, Edenred, Biris – Goran Tax+Law, PwC și Valoria. Partenerii media ai evenimentului de la Ploiesti sunt: Agerpres, Transilvania Business, Jurnalul de Afaceri, Financial Market, CARIERE, calendarevenimente.ro,  spatiulconstruit.ro, RBE Connect, Prbox.ro, ziare.com, Business24, MANPRES, Ziarul Raid, Prahova Business, Clubul de Networking, Telegrama de Prahova. După conferința de la Ploiesti, Business (r)Evolution va continua cu noi ediții la Craiova (12 octombrie), Oradea (25 octombrie) si Târgu Mureș (28 noiembrie).

Doingbusiness.ro este un portal de afaceri care oferă utilizatorilor informații depre oportunitățile din economia națională precum și prezentarea principalelor companii active în fiecare domeniu. Proiectele noastre includ: publicațiile Romanian Business Digest și Major Companies in Romania în variante print și online.

Serviciile noastre includ: servicii de agenție de evenimente, servicii de comunicare și direct marketing – call center, direct mailing, direct e-mailing, cercetare de piață. Doingbusiness.ro este organizator al seriilor de evenimente proprii: CEO Conference, Business to more Business, IMM ReStart, Emerging Europe Energy Summit și Emerging Europe Investment Summit.

 Mai multe detalii despre evenimentele organizate în 2015 de Doingbusiness.ro sunt disponibile aici. Mai multe detalii despre evenimentele organizate în 2016 de către doingbusiness.ro sunt disponibile aici.

 

   

Turista în vârstă de 24 de ani care a căzut, ieri, într-o prăpastie adâncă, pe Jepii Mici, în nordul judeţului Prahova, nu a supravieţuit. Tânăra a fost recuperată de salvamontişti, în stop cardio-respirator şi cu multiple traumatisme, iar medicii au încercat să o resusciteze minute în şir, însă rănile au fost prea grave.

Ramintim că sâmbătă seară, salvamontiştii prahoveni au derulat o acţiune de salvare dramatică, încercând minute bune să ajungă la tânără, care căzuse într-o râpă adâncă de aproape 50 de metri. O echipă de zece salvamontişti a reuşit să o scoată din prăpastie şi apoi să o coboare de pe munte, pe targă, până la cel mai apropiat drum, acolo unde aşteptau echipaje de la SUMRD şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean. Tânăra a fost transportată la camera de primiri urgenţe din Sinaia, iar pe drum s-au încercat manevre de resuscitare.

Potrivit şefului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, citat de Antena 1, traseul montan pe care se afla fata este unul extrem de dificil, iar grupul din care făcea parte turista fusese avertizat să nu urce pe acest traseu, mai ales că aceştia nu erau echipaţi adecvat. Zona unde a căzut tânăra se numeşte Valea Morţii, aici mai pierzându-şi viaţa şi alte persoane în trecut, potrivit aceleiaşi surse.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Turistă în stare critică, după ce a CĂZUT ÎNTR-O PRĂPASTIE, în Bucegi

(foto: observator.tv)

   

Mafia din județul Prahova a fost puternic zguduită de Justiție începând cu anul 2014. Rând pe rând, oameni de afaceri, persoane cheie din administrația publică, șefi din Poliție și Justiție, dar și politicieni cunoscuți au ajuns cercetați, reținuți sau arestați de DNA Ploiești, iar acum, într-o tentativă disperată de a-şi salva pielea, mulţi dintre aceştia încearcă să discrediteze anchetatorii care s-au ocupat de cazurile lor sau jurnaliştii care au scris despre afacerile lor suspecte. Iar când discreditarea nu mai ţine, apar şi ameninţările.

În primul episod, v-am vorbit despre fostul angajat SRI Adrian Radu, devenit peste noapte „jurnalist”, care scrie la o publicaţie obscură în care terfeleşte, fără dovezi, oameni consideraţi incomozi de către membrii acestei grupări. Pe pagina respectivă apar zilnic atacuri la adresa Justiției și a unor persoane din județ. Din informațiile obținute de la persoane din anturajul lui Adrian Radu, se pare că din aceeași “gașcă” face parte și Cristinel Toader, fost șef al Poliției Locale Ploiești, ambii fiind folosiți mai nou de Emanuel Saghel, fost ofițer BCCO Ploiești, de Vlad Constantin, zis Șomerul, om de afaceri din Prahova, și de Adrian Rădulescu, fost adjunct al chestorului Viorel Dosaru (fost comandant al Poliției Prahova). Toți sunt cercetați în dosare penale, au probleme cu legea, de unde este și lesne de ințeles interesul de a ataca imaginea Justiției. Citește aici episodul despre Adrian Radu!

Ieri v-am prezentat problemele cu legea ale lui Vlad Constantin, zis Șomerul, cercetat în mai multe dosare penale, pentru evaziune fiscală, spălare de bani, ultraj şi şantaj şi care şi-a petrecut luni bune din viaţă în arestul Poliţiei Prahova. Citeşte aici episodul despre Vlad Constantin!

Șomerul este un om de afaceri din Comarnic, care “s-a lansat” în lumea ”penalilor” cu scandalul Tibi Oil, firmă din Câmpina pe care a deținut-o. Ieri, după apariția unor articole despre problemele sale cu legea și a unei înregistrări în care Șomerul spune că ar vrea să-l ucidă pe procurorul DNA Mircea Negulescu, cel care l-a anchetat, acesta a avut o reacție violentă la adresa jurnaliștilor care au publicat parte din informații, amenințându-i și încercând să-i intimideze.

Ziarul Telegrama continuă serialul prin care vă vom prezenta cine sunt cei care fac parte din această grupare și problemele acestora cu legea, care dovedesc interesul de a discredita pe oricine scoate la iveală “afacerile” lor. În episodul de astăzi, vi-i prezentăm pe polițiștii Emanuel Saghel și Adrian Rădulescu. Saghel este un fost ofițer BCCO Ploiești, arestat într-un dosar de corupție instrumentat de DNA Serviciul Teritorial Ploiești, omul care se pare că, mai nou, împreună cu prietenul său Șomerul, manevrează din umbră persoanele folosite în această campanie mârșavă de discreditare a celor care i-au fost împotrivă și care, totodată, a încercat să-i fabrice un dosar unui jurnalist care a scris despre afacerile sale.

Emanuel Saghel a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție pentru șantaj, luare de mită, trafic de influență, divulgarea informațiilor secrete de stat și sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, în formă continuată.

Adrian Rădulescu este fostul adjunct al chestorului Viorel Dosaru, fost comandant al Poliției Prahova, şi a fost trimis în judecată în același dosar cu Saghel, fiind acuzat de cercetare abuzivă în formă continuată.

Încă dinainte de a se afla despre ancheta DNA care îl viza, Saghel încerca să-l discrediteze pe jurnalistul Cătălin Stavri, ulterior polițistul recurgând la acțiuni de șantaj pentru a-l determina pe jurnalist să nu continue anchetele despre polițiști care încălcau legea. Șantajul nu a avut efect, așa că polițistul Saghel a încercat să îi fabrice un dosar penal lui Stavri la BCCO, acesta nefiind prima tentativă de acest gen a unor polițiști de la BCCO. În rechizitoriul procurorilor DNA din dosarul în care Emanuel Saghel a fost arestat, există și o dovadă în acest sens: polițistul Saghel îi transmitea un mesaj pe whatsapp șefului BCCO, Constantin Furtună, prin care îl informa despre intențiile sale de a-i fabrica un dosar jurnalistului.

„Probele administrate în cauză demonstrează că, în perioada 2014-2015, în calitate de ofițer de poliție judiciară în cadrul B.C.C.O. Ploiești, lucrând în baza delegărilor de competență dispuse de D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiești, potrivit dispozițiilor Legii nr. 508/2004, inculpatul Saghel Mihail Emanuel l-a constrâns pe jurnalistul Stavri Cătălin, amenințându-l prin persoane interpuse, cu constituirea de dosare penale și luarea unor măsuri preventive față de acesta, în scopul de a-l determina, pe de-o parte, să nu mai editeze și să nu mai publice materiale de presă compromițătoare la adresa sa”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Încă de atunci, pentru a-și atinge scopul, Saghel se folosea de Cristinel Toader, fostul director al Poliției Locale, pe care l-a alimentat cu informații pentru a scrie un denunț împotriva jurnalistului, și a altor personae din SRI și DNA.

„Martorul Toader Cristinel, director general adjunct al Poliţiei Locale Ploieşti, a relatat faptul că, la sfârşitul lunii aprilie 2015, folosind informaţii obţinute şi de la inculpatul Saghel Mihail Emanuel, a formulat o plângere împotriva procurorului Negulescu Mircea (...) «Plângerea respectivă a fost realizată şi concepută din punct de vedere juridic de colegul meu (…), folosind informaţii din presa on line şi de la alţi (…), precum şi de la Saghel Mihail Emanuel. Aceste ultime trei persoane menţionate m-au alimentat cu acele informaţii din conţinutul plângerii deoarece, la rândul lor, din spusele lor aveau un conflict cu domnul procuror Negulescu Mircea. Cunosc că persoanele mai sus menţionate, s-au întâlnit în mai multe rânduri pentru a face schimb de informaţii în vederea formulării plângerii respective, la una din aceste întâlniri participând şi eu (…). Cu Saghel Emanuel m-am întâlnit şi am discutat fondul problemei întrucât avea şi el la rândul său un conflict cu ziaristul Stavri, şi auzind că doresc să fac o plângere respectivului magistrat, a venit si ne-a pus la dispoziţie mie si (…) informaţii cu privire la procurorul Negulescu si ziaristul Stavri, informaţii pe care nu le pot preciza la acest moment, dar care se regăsesc în conţinutul acelei plângeri. Totodată, Saghel Emanuel mi-a precizat că şi el împreună cu şeful său (…), au formulat o astfel de plângere la o instituţie ierarhică lor”, se arată în probatoriu.

"Si martorul (…) a declarat că, în cadrul unei discuţii avute cu inculpatul Saghel Mihail Emanuel, acesta i-a precizat că, „dacă ar reuşi să stabilească în sarcina lui STAVRI o eventuală activitate infracţională, astfel ar putea să afle mai multe informaţii despre procurorul Negulescu”, se mai arată în rechizitoriul procurorilor.

„Intenţia inculpatului de a-l cerceta pe Stavri Cătălin în cadrul unui dosar penal rezultă nu numai din declaraţiile martorilor şi înregistrările anterior menţionate, dar si din convorbirea Whats App purtată de inculpat la data de 01.07.2015 cu o persoană «Sefu F» (convorbire identificată în telefonul inculpatului cu ocazia percheziţiei informatice din data de 02.09.2015 şi descărcată în format letric – a se vedea vol. 40 fila 162) conform căreia, Saghel Mihail Emanuel îi comunica interlocutorului că: «vreau să vorbesc cu (…) când vin, îl bag pe asta în grup pentru că ce face are legătură cu dosarul. Ne presează să îl lăsăm pe (deținătorul mărcii) în pace, campania e dirijată clar pe noi din cauza asta. Plus că ziariştii lui ăla sunt angajaţi la (…), plus relaţia lor strânsă. Cred că putem să îl băgăm în grup cu rol bine definit si nu greu de probat»”, arată procurorii în document.

Citește aici toate detaliile despre cum a încercat Emanuel Saghel să-i fabrice un dosar jurnalistului care scrisese despre afacerile sale!

Emanuel Saghel era foarte apropiat de Adrian Rădulescu, fostul adjunct al comandantului Poliției Prahova, ambii fiind finii aceluiași naș: Gabriel Crângașu, patronul benzinăriilor RBC și ale restaurantelor President. De-a lungul timpului, interesele celor doi polițiști s-au intersectat și au fost ușor de observat de către oricine. Tot potrivit informațiilor din dosarele celor doi ofițeri reiese că în spatele lor se afla Sebastian Ghiță. De altfel, zvonurile din cadrul Ministerului de Interne erau că Adrian Rădulescu va ajunge șeful Poliției Prahova, iar Emanuel Saghel șeful BCCO.

Cristinel Toader, omul care a intrat în jocurile lui Saghel când i-a cerut să-l denunțe pe jurnalist, era foarte apropiat de fostul primar arestat Iulian Bădescu, la rândul său un cunoscut apropiat al fostului deputat Ghiță, cei din urmă având în comun chiar și un dosar penal la DNA. 

Chestorul Dosaru, șeful lui Adrian Rădulescu, este acuzat de procurorii anticorupție că îi furniza informații clasificate aceluiași Sebastian Ghiță, cercetat în cinci dosare penale instrumentate de DNA. Când se bucurau de glorie, având protective politică, și credeau că nimeni nu-i poate atinge, erau mai multe zvonuri în Prahova potrivit cărora atât Adrian Rădulescu, cât și Emanuel Saghel, se bucurau de sprijinul lui Sebastian Ghiță, la acea vreme deputat. În IJP este de notorietate faptul că, după ce a fost numit în funcție, Adrian Rădulescu anunța în stânga și în dreapta că este susținut de deputatul Sebastian Ghiță și, după ce va sta o perioadă adjunct, îl va da jos din funcție pe chestorul Viorel Dosaru, șeful Poliției Prahova. Legăturile dintre toți cei care au avut probleme cu legea sunt astfel simplu de observat și este evident de ce cu toții fac acum front comun pentru distrugerea celor care au scos adevărul la lumină. 

Adrian Rădulescu are legături și cu grupul Vigafon, care a fost arestat de DIICOT Ploiești la începutul lunii martie, într-un dosar de evaziune fiscală. Dar despre legăturile dintre Rădulescu și evazioniști vom vorbi mai mult într-un episod viitor.

 

   

Pagina 1 din 1061