Joi, 15 Februarie 2018 11:20

Un nou tip de locuinţe apare în România

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După investiţii de 100 de milioane de euro în proiecte rezidenţiale la Bucureşti, dezvoltatorul lituanian Hanner a început transformarea clădirilor monumet de pe terenul fostei fabrici bere Griviţa, din apropierea pasajului Basarab. Compania a cumpărat în 2016 un teren de 11.000 de mp pe care va construi apartamente, spaţii comerciale dar şi birouri.

Proiectul Hanner include cinci clădiri: fosta Mălțărie a fabricii și fosta Orzărie, ambele construite în stil Art Deco, fosta casă Luther și un zid din fostele birouri ale fabricii, relatează site-ul economica.net. "Acest zid va fi inclus într-o extindere, devenind practic o clădire nouă. Cea de a doua clădire nouă va fi un proiect rezidențial care respectă scara și arhitectura monumentelor, cu grădini suspendate și funcțiuni la parter. În total sunt trei clădiri monument și două clădiri noi, dintre care una va integra și zidul existent pe sit, clasat tot ca monument istoric", a afirmat Mindaugas Valuckas, CEO & Member of the Board Hanner Group OU, care a preluat şi funcţia de country manager Hanner România.

Primele lucările de restaurare şi consolidare vor fi demarate la clădirea Mălţărie, care va include un nou tip de locuinţe pe piaţa locală: lofturile. Cele 31 de lofturi din proiectul Fostei Fabrici nu vor semnăna unul cu celălalt şi vor avea diferite suprafeţe, mai notează economica.net.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.