Miercuri, 16 Mai 2018 14:53

România, lider detașat al inflației în UE, potrivit cifrelor oficiale Eurostat

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Rata anuală a inflaţiei a scăzut în aprilie la 1,2% în zona euro şi la 1,4% în Uniunea Europeană, de la 1,3% şi, respectiv, 1,5% în martie, în timp ce România, Slovacia şi Estonia au înregistrat cele mai ridicate valori din UE, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Cifra furnizată de Eurostat este similară cu estimările analiştilor şi rămâne departe de ţinta avută în vedere de Banca Centrală Europeană. Obiectivul ţintă al BCE este să menţină creşterea preţurilor în apropiere de 2%, nivel considerat benefic pentru activitatea economică, potrivit Agerpres.ro.

Cele mai ridicate rate anuale ale inflaţiei din UE au fost înregistrate luna trecută în România (4,3%), Slovacia (3%) şi Estonia (2,9%), iar cele mai scăzute în Cipru (minus 0,3%) şi Irlanda (minus 0,1%).

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Rata anuală a inflaţiei a urcat la 5,2%, cel mai mare nivel din ultimii 5 ani

Comparativ cu martie 2018, inflaţia anuală a scăzut în 12 state membre ale UE, a rămas stabilă într-un stat şi a crescut în alte 14, inclusiv în România, notează Digi 24. Raportarea se limitează la cifrele pentru aprilie, însă în ţara noastră valoarea a continuat să crească şi în această lună, rata inflaţiei urcând la 5,2%, cel mai mare nivel din ultimii 5 ani.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.