Joi, 19 Iulie 2018 14:14

Investiţii private de 17 milioane de euro în noul Parc Industrial Ciorani

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Judeţean Prahova a anunţat semnarea unor contracte cu şapte investitori privaţi, care vor să îşi deschidă puncte de producţie în noul parc industrial care se dezvoltă la Ciorani. Autorităţile au precizat că vor contribui la aceste proiecte cu asigurarea utilităţilor, urmând ca, mai departe, cele şapte societăţi să efectueze la Ciorani investiţii estimate la aproape 17 milioane de euro. Contractele semnate miercuri vizează aproape jumătate din suprafaţa totală de teren disponibilă în Parcul Industrial Ciorani, structură subordonată Parcului Industrial Ploieşti.

"Miercuri, 18 iulie 2018,  a  fost  semnat contractul de cesiune între  Parcul  Industrial  Ploieşti, al cărui acţionar unic este Consiliul Judeţean Prahova, şi 7 investitori privaţi, ce îşi vor desfăşura activitatea la sediul din Ciorani. Parcul Industrial Ciorani (component al Parcului Industrial Ploieşti) se află în imediata apropiere a DN 1D, Ploieşti – Urziceni, având acces direct la sistemul naţional de căi ferate, prin Gara Ciorani; astfel, este o locaţie oportună pentru unităţile de producţie care folosesc calea ferată pentru transportul materiei prime sau al produselor finite. După viabilizarea terenului, în baza contractului încheiat cu antreprenorii  respectivi, aceştia vor fi  sprijiniţi cu racordarea la reţeaua de iluminat stradal, reţeaua de apă  potabilă, reţeaua de canalizare menajeră şi pluvială, reţeaua de gaze naturale, reţeaua de energie electrică", se arată într-un comunicat de presă transmis de Consiliul Judeţean Prahova.

Investitorii care vor veni la Ciorani sunt specializaţi în sectorul zootehnic, iar în noul parc se vor crea, într-o primă etapă, câteva zeci de noi locuri de muncă, au mai anunţat reprezentanţii CJ Prahova. "Suprafaţa totală a parcului este de 45 de hectare, iar prin investiţia realizată astăzi cu cele 7 firme s-a ocupat o suprafaţă de 20 de hectare. Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 17 milioane de euro, iar domeniul de activitate principal este legat de sectorul zootehnic, în special de creşterea porcinelor. Prin acest obiectiv de investiţie se înfiinţează câteva zeci de locuri de muncă, într-o primă fază, urmând ca pe parcurs să fie făcute noi angajări. Administraţia judeţeană are în vedere o dezvoltare armonioasă şi durabilă a judeţului, punând în prim plan cetăţenii judeţului Prahova şi asigurarea unui cadru optim pentru realizarea investiţiilor. Acestea conduc implicit la creşterea calităţii vieţii şi la dezvoltarea infrastructurii rutiere, de servicii, socio-economice", se încheie mesajul.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.