Vineri, 10 August 2018 14:53

47 de magazine din România acceptă plata cu bitcoin

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În România exsită deja 47 de societăţi comerciale, din 17 localităţi, care acceptă tranzacţii cu criptomoneda bitcoin, majoritatea fiind concentraţi în zona capitalei, arată datele coinmap.org.

 Defalcat pe judeţe, Bucureşti-Ilfov are 15 comercianţi care acceptă bitcoin - cea mai mare densitate din ţară, scrie Mediafax. Bitcoin mai este acceptat în locaţii din judeţele Constanţa, Cluj (ambele cu câte patru comercianţi), Bihor (nouă comercianţi), Dolj şi Bacău (cu câte trei comercianţi), Braşov (doi comercianţi), precum şi în judeţele Alba, Hunedoara, Sibiu, Prahova, Buzău, Galaţi şi Iaşi (toate cu câte un comerciant).

Potrivit Forbes, oraşul din Europa cu cei mai mulţi comercianţi care acceptă tranzacţii cu bitcoin este Praga, având 148 de acceptanţi. Raportat la suprafaţă însă, Republica Cehă per ansamblu are o densitate destul de mare de comercianţi care acceptă această criptomonedă, existând localităţi mici cu câte 53 sau 25 de comercianţi care permit tranzacţiile cu Bitcoin.

Buenos Aires găzduieşte al doilea cel mai mare număr de comercianţi ce acceptă bitcoin (141), New York are al treilea cel mai mare număr (137), urmând San Francisco (117) şi Madrid (101).

Tranzacţii cu bitcoin mai sunt posibile în Londra (87 de comercianţi), Paris (83 de comercianţi), Seul (39 de comercianţi), Tokyo (79 de comercianţi) sau Montreal (71 de comercianţi).

Pe regiuni, cele mai mari densităţi de comercianţi care acceptă bitcoin ca monedă de schimb sunt în Europa, America de Nord şi America de Sud.

Un bitcoin se află, în momentul de faţă, la valoarea de 6.445 de dolari, cu 1.805 de dolari mai puţin decât pe 25 iulie, atunci când era cotat cu 8.250 de dolari - cea mai mare cotaţie după cea de la jumătatea lunii mai.

Sursa: startupcafe.ro

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.