Joi, 14 Septembrie 2017 15:14

VIDEO - Anunț de ultimă oră de la Ministerul Educației, cu privire la auxiliare

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Educației, Liviu Pop, a anunțat, joi, că a elaborat două proiecte pentru aprobarea auxiliarelor, urmând că ordinele să fie semnate săptămâna viitoare. “Astăzi am elaborat cele două proiecte pentru aprobarea auxiliarelor, proiecte care sunt pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale (VEZI AICI) , urmând ca săptămâna viitoare, după aprobarea în Guvern a hotărârii care prevede reorganizarea Consiliului Naţional de Evaluare şi Examinare, cel care va evalua toate auxiliare, să semnez acest ordine. Nu facem altceva decât să punem în concordanţă Legea Educaţiei Naţionale cu tot ce înseamnă auxiliare şi mijloace de învăţământ care pot fi folosite în sistemul de învăţământ preuniversitar”, a anunţat ministrul Educaţiei, Liviu Pop.

“Văzând că unele edituri transmit către unităţile şcolare adrese în care spun că au autorizate aceste auxiliare, am emis luni acea notă în care am spus foarte clar  că niciun auxiliar nu este autorizat astăzi. Evident că, de săptămâna viitoare, toţi cei care au aceste auxiliare pot să le depună pentru a fi validate şi autorizate. Nu se pune problema să scoatem auxiliarele din unităţile de învăţământ, dar aşa cum este normal, trebuie să folosim în unităţile de învăţământ doar auxiliare şi manuale care sunt autorizate de Ministerul Educaţiei Naţionale, cel care face politicile educaţionale, planurile cadru şi programele şcolare pe care le emite şi de care răspunde Ministerul Educaţiei au în componenta lor şi mijloacele de învăţare şi materiale auxiliare. De aceea fac un ultim apel către acele edituri care încearcă să forţeze nota să se oprească, ajunge, staţi liniştiţi, puteţi fi parteneri corecţi ai sistemului educaţionali, nu parteneri incorecţi. Elevii din România şi profesorii din România au nevoie de auxiliare, dar acest lucru îl decide profesorul de clasă alături de Asociaţia de Părinţi şi Consiliul Profesoral, nu alte entităţi”, a declarat Liviu Pop.

Anunțul privind priectele publicat  și explicațiile despre nota transmisă în teritoriu vin după ce dascălii au fost amenințați, în scris, cu sesizarea "organelor de stat abilitate", în cazul în care vor lucra după aceste materiale.

Citiți și: DOCUMENT - Scandalul auxiliarelor! Ministrul Educației îi amenință pe dascăli cu "organele abilitate", dar nu oferă nicio alternativă

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.