Sâmbătă, 11 Noiembrie 2017 07:13

Un nou scandal la concursul Lumina Math. Zeci de mii de elevi s-au chinuit o zi întreagă pentru a se loga, după care etapa on-line a fost anulată

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Etapa on-line a concursului Lumina Math, care a avut loc vineri, a fost un eșec total, din cauza unor probleme tehnice care au îngreunat sau chiar împiedicat logarea candidaților pe site-ul dedicat. Neregulile au fost semnalate de părinți pe pagina de Facebook a concursului.

Părinții și elevii care au comentat organizarea dezastruoasă au acuzat faptul că, din cauza erorilor, copiii au fost nevoiți să stea ore în șir în fața calculatorului, încercând să rezolve exercițiile, pentru că în timpul testării candidații erau delogați, iar răspunsurile  date până la acel moment nu erau salvate. Foarte mulți au acuzat faptul că, și în trecut, organizatorii au avut probleme în a asigura accesul candidaților pe site, dar și că simulările plătite s-au derulat fără probleme pentru ca, acum, concursul propriu-zis să nu fie decât o sursă de nervi. "Ne cerem scuze pentru incoveniente!!! Intampinam cateva dificultati tehnice. Va anuntam cand va puteti reconecta!!! Va multumim pentru intelegere!", au transmis inițial organizatorii.

Abia spre seară a venit și un anunț oficial privind reprogramarea acestei faze. "Ne cerem scuze pentru neplacerile cauzate de problemele intampinate la conectare la platforma noastra, www.luminamath.com. Astazi, 10.11.2017, etapa ONLINE a concursului LuminaMath se AMANA PENTRU SAPTAMANA VIITOARE! Vom reveni sambata, 11.11.2017, ora 12.00 cu informatiile referitoare la reprogramarea testului ONLINE. Va multumim pentru intelegere!", au transmis aceștia.

Cu numai câteva zile în urmă, pe 8 noiembrie, un alt anunț făcea referire la probleme tehnice provocate de un atac cibernetic: "Am constatat ca in perioada recenta site-ul nostru www.luminamath.ro a fost supus unor atacuri cibernetice care afecteaza funtionarea normala a site-ului. Le multumim tuturor parintilor care ne-au semnalat aceste probleme. Ne cerem scuze pentru eventualele neplaceri cauzate si va asiguram ca aceste incidente nu au nici o legatura cu institutiile noastre de invatamant si vom depune toate eforturile necesare pentru a evita aparitia unor astfel de situatii in viitor." Vineri, însă, candidații erau îndemnați să se logheze, începând cu ora 15.00, pentru a rezolva exercițiile.

Sâmbătă dimineață, site-ul Lumina Math nu funcționa.

Probleme identice au fost semnalate și la ediția on-line din 2015 a concursului, la care se înscriseseră peste 45.000 de elevi din toată țara. Nici în 2016 această probă nu s-a desfășurat corespunzător, mai reclamă părinții.

Vedeți în galeria foto reclamații formulate de părinți, pe pagina de Facebook Lumina Math:

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.