Luni, 18 Decembrie 2017 14:24

Salariile profesorilor din Câmpina, asigurate de Consiliul Local până la finalul anului

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Într-o perioadă de instabilitate financiară în sistemul de învăţământ, în care mii de cadre didactice din ţară îşi primesc salariile cu întârziere, autorităţile din Câmpina au reuşit să acopere bugetul necesar până la finalul anului, în condiţiile în care, în mod normal, banii ar fi trebuit să vină de la Ministerul Educaţiei. Pentru că această sumă a fost foarte mică, administraţia câmpineană a făcut eforturi şi a alocat fonduri de la bugetul local. 

Pentru că administraţia centrală nu a alocat fonduri suficiente, plata salariilor profesorilor s-a făcut cu dificultate, în ultimele trei luni ale acestui an, în numeroase localităţi din ţară. La Câmpina, ca să evite un nedorit blocaj, reprezentanţii Consiliului Local şi ai Primăriei au intervenit şi au alocat fonduri de la bugetul local, pentru a compensa pentru lipsa de alocări de la bugetul Ministerului Educaţiei, instituţia care, în teorie, ar fi trebuit să plătească toate salariile.

"Deoarece de fiecare dată am considerat învăţământul ca făcând parte dintre principalele noastre priorităţi şi pentru că nu existau resurse materiale pentru plata salariilor pe luna octombrie, a fost luată decizia de către Consiliul Local de a aloca o sumă preluată din secţiunea de dezvoltare a municipiului (investiţii) pentru o întregire a cheltuielilor personalului din învăţământ, şi anume suma de 924.000 de lei. La data de 28.11.2017, am primit de la Direcia Generală a Finanţelor Publice Prahova atât fonduri pentru salarii (1.218.000 lei) cât şi pentru sentinţele judecătoreşti (1.463.000 lei), iar la data de 5.12.2017 am primit pentru aplicarea Legii 85/2016 suma de 425.000 de lei. Totodată, în plus faţă de sumele amintite, Primăria Câmpina a alocat suma de 85.970 lei din bugetul de venituri şi cheltuieli. Sumele alocate sunt incomplete atât pentru salarii cât şi pentru plata drepturilor conform sentinţelor judecătoreşti, solicitate de către toate unităţile de învăţământ. Aşadar, din nou Consiliul Local Câmpina a aprobat alocarea conform contului de execuţie pentru fiecare unitate de învăţământ de la 30.11.2017 pentru salariile aferente lunii noiembrie 2017 (cu plata în luna decembrie), urmând ca sumele disponibile aferente sentinţelor judecătoreşti să fie alocate proporţional din suma solicitată", a explicat primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, într-un mesaj public transmis tuturor unităţilor de învăţământ de pe raza localităţii.

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.