Miercuri, 10 Ianuarie 2018 10:00

Reguli noi în ROFUIP, cu privire la auxiliare. Cine va alege materialele utilizate la fiecare clasă

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Principalele modificări aduse prin ordinul de modificare a Regulamentului de Organizare și Funcționare a Unităților de Învățământ Preuniversitar (ROFUIP) se referă la auxiliare, a anunțat, miercuri dimineață, ministrul Educației, Liviu Pop, într-o intervenție telefonică la un post de televiziune.

În noul Regulament, art. 66 stabilește, la lit. a), că printre atribuțiile catedrelor și comisiilor metodice se numără și stabilirea modalităților concrete de implementare a curriculumului național, selectarea auxiliarelor didactice și a mijloacelor de învățământ din lista celor aprobate/avizate de Ministerul Educației "adecvate specificului unității de învățământ și nevoilor educaționale ale copiilor/elevilor, în vederea realizării potențialului maxim al acestora și atingerii standardelor naționale", precum și stabilirea schemei procedurii de utilizare a auxiliarelor didactice în unitățile de învățământ.

De asemenea, la art. 176, ROFUIP stabilește că "adunarea generală a părinților (constituită din toți părinții, tutorii sau susținătorii legali ai copiilor/elevilor de la grupă/formațiune de studiu - n.r.) hotărăște referitor la activitățile de susținere a cadrelor didactice și a echipei manageriale a unității de învățământ, privind activitățile și auxiliarele didactice și mijloacele de învățământ utilizate în demersul de asigurare a condițiilor necesare educării copiilor/elevilor. "

Zilele trecute, Ministerul Educației a publicat rezultatele primei etape de avizare/aprobare a auxiliarelor.

Citiți și:  Auxiliarele școlare, disponibile abia de acum în învățământul preuniversitar. Vezi LISTA

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.