Luni, 12 Februarie 2018 11:53

BACALAUREAT 2018 - Scandal din prima zi. Probele orale sunt în afara legii?!?

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bacalaureatul de anul acesta începe cu acuzații grave. Probele de evaluare a competenţelor sunt organizate în afara legii, susține Federaţiei Spiru Haret, Marius Nistor. Acesta invocat, într-o declarație acordată pentru RFI, prevederile Legii educației, potrivit cărora la examen pot lua parte numai absolvenți.

În acest moment, majoritatea candidaților este reprezentată de elevi din promoția curentă, tineri aflați la un semestru distanță de absolvire.

”Examenele sunt în afara legii întrucât Bacalaureatul poate fi susţinut, conform Legii educaţiei, numai de către absolvenţii de liceu. Or, noi în luna februarie nu discutăm în niciun caz de absolvenţi. Este practic în afara legii şi dă posibilitatea oricui să conteste aceste probe”, a afirmat la RFI Marius Nistor, scrie News.ro.

Acesta mai spune că organizarea aleasă pentru acest an este un "efort formidabil" pentru elevi, care trebuie să susțină și evaluarea competențelor, dar să participe și la cursuri, dar și pentru dascăli, supuși practic aceluiași regim.

Pe de altă parte, Ministerul Educației a anunțat, duminică, începerea Bacalaureatului, printr-un comunicat în care face trimitere la art. 78 alin. (7) din Legea Educației Naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, potrivit căruia "evaluările A, B, C și D prevăzute la art. 77 alin. (4) se organizează și se desfășoară la nivelul unității de învățământ, în timpul anului școlar, pe parcursul semestrului al II-lea, în fața unei comisii prezidate de directorul unității de învățământ și numite prin decizie a inspectorului școlar general, în condițiile stabilite prin metodologie specifică".

Citiți și:  Peste 5.600 de candidați din Prahova susțin prima probă a Bacalaureatului

Potrivit datelor publicate de MEN, la probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale din cadrul examenului naţional de Bacalaureat (sesiunea iunie-iulie 2018), care au loc în perioada 12-22 februarie 2018, sunt așteptați să participe cei peste 177.000 de elevi din clasele a XII-a și a XIII-a, dar și absolvenți din promoțiile anterioare.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.